Kloseovo čudo: Pet golova za 40 minuta

Klose je u goleadi protiv Bolonje (6:0) dao pet golova za svega 40 minuta i postao tek 10. igrač u istoriji Serije A koji je pet puta tresao mrežu na jednom meču
0 komentar(a)
Klose, Foto: Beta/AP
Klose, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 07.05.2013. 09:13h

Od 15. decembra prošle godine Miroslav Klose nije mogao da pronađe put do mreže. Taman od tog duela sa Interom krajem 2012. počeo je i sunovrat Lacija u prvenstvu, ali se u nedjelju promijenilo sve.

Razlog buđenja Rimljana je jednostavan - njemački golgeter je opet proradio, i to kako!

Klose je u goleadi protiv Bolonje (6:0) dao pet golova za svega 40 minuta i postao tek 10. igrač u istoriji Serije A koji je pet puta tresao mrežu na jednom meču.

Bivši as Bajerna je ujedno i prvi na Apeninima od 1986. godine kojem je to pošlo zarukom, još od Roberta Pruca, člana Rome koji je počistio tada Avelino...

GOLMANI

Nojer (Bajern) - odbranio je penal Robertu Levandovskom i samim tim postao najbolji igrač velikog derbija na „Signal Iduna parku”.

Peneto (Valensijen) - spriječio je proslavljanje titule u Parizu. PSŽ će vjerovatno osvojiti prvenstvo, ali to nije uradio „preko leđa” Valensijena.

ODBRANA

Distan (Everton) - odbrana „karamela” je funkcionisala kao sat protiv Liverpula. Distanu je i poništen gol (čini se neopravdano) koji bi donio Evertonu prvu pobjedu na „Enfildu” još od 1999. godine...

Kolmen (Everton) - ... i odlični Irac je znao kako da izađe na kraj sa napadačima „redsa”.

Rouz (Valensijen) - njemu idu zasluge što je na Parku prinčeva Zlatan Ibrahimović bio gotovo neprimjetan.

Rikardo Košta (Valensija) - najopasniji defanzivac Valensije je pokazao da mu nije problem da postigne gol i protiv Osasune.

SREDINA

Mata (Čelzi) - da je Čelzi usred sezone igrao kao u njenom finišu bilo bi svega... Mata je riješio veliki derbi protiv Mančester junajteda na „Old trafordu” i uvećao šanse „plavaca” da odu u Ligu šampiona...

Bejl (Totenhem) - ... jedno je sigurno - Liga šampiona će se naredne sezone igrati u Londonu. Samo je pitanje da li i u istočnom i u sjevernom dijelu grada. Pitaju se i Totenhem i Arsenal.

Volkot (Arsenal) - dao je gol u 20. sekundi meča i postao najbrži strijelac u istoriji „tobdžija”.

Vidal (Juventus) - i moralo je da bude tako - da Vidal, igrač od kojeg niko ne može da dođe na red da šutne penal u Juventusu, postigne gol koji je i matematički obezbijedio 29. Skudeto.

Groskrojc (Borusija Dortmund) - nakon povrede Marija Gecea opet je postao prvotimac „milionera”. Dao je sjajan gol protiv Bajerna, a velike su šanse i da istrči na travu „Vemblija” u finalu Lige šampiona.

Draksler (Šalke) - Šalke leti ka Ligi šampiona nošen ekstratalentom koji je nedavno izjavio ljubav klubu rečenicom: „Morali bi da mi isperu mozak da odem u Borusiju“.

Agbonlahor (Aston Vila) - momak kojem su nekada predviđali veliku karijeru sada čini sve da spase „vilenjake” ispadanja.

NAPAD

Klose (Lacio) - od nedjelje, i Lacio ima igrača koji je dao pet komada na jednoj utakmici u Seriji A.

Kavani (Napoli) - 99, 100, 101... Het-trik protiv Intera je Matadora lansirao na preko 100 datih golova u Seriji A.

Mesi (Barselona) - Barsa bez njega u drugom dijelu sezone ne može da pobijedi ni slabašne klubove iz donjeg dijela tabele u Primeri.

Osvaldo (Roma) - surovo je kaznio sve promašaje Fiorentine u derbiju za Evropu. Argentinac je u 92. minutu donio "vučici" tri boda u Firenci.

Mekmanaman (Vigan) - Vigan i dalje vjeruje u opstanak zahvaljujući Mekmanamanu koji je dao gol za pobjedu protiv Vest Broma. Ipak, tim Roberta Martinesa je tri kola prije kraja i dalje u „crvenoj zoni”.

Žinjak (Marsej) - Marsej ne pamti kada je posljednji put izgubio...

Kisling (Bajer) - Bajer ide u Ligu šampiona, a jedina Kislingova ambicija do kraja prvenstva je da postane najbolji strijelac Bundes lige. Dva kola prije kraja on dijeli prvo mjesto sa Levandovskim.

Bonus video: