Klubovi Srednje regije najavili gašenje ako im se ne pomogne

Predstavnici Crvene stijene, Ribnice, Grafičara, Gorštaka, Polet Starsa, Blue Stara, Drezge i Iskre održali su danas sasnatak sa ogranima koji rukovode takmičenjem u Srednjoj regiji
5 komentar(a)
Ažurirano: 18.06.2013. 19:14h

Svi klubovi koji se takmiče u seniorskoj konkurenciji Srednje fudbalske regije najavili su gašenje i prestanak sa radom zbog teške besparice, ukoliko se neko u najskorijem mogućem roku konačno ne okrene na njih.

Predstavnici Crvene stijene, Ribnice, Grafičara, Gorštaka, Polet Starsa, Blue Stara, Drezge i Iskre održali su danas sasnatak sa ogranima koji rukovode takmičenjem u Srednjoj fudbalskoj regiji, nakon čega su izdali zajedničko saopštenje.

"Zbog teške materijalne situacije u svim klubovima na sastanku je prezentovana činjenica da se za takmičenje u sezoni 2013/2014. u seniorskoj konkurencije nije prijavio ni jedan klub sa prostora Srednje regije, inače najbrojnije članice FSCG. Do ove porazne činjenice dovelo je više razloga pa želimo da skrenemo pažnju na neke od njih".

"U posljednjih nekoliko godina više fudbalskih terena je uklonjeno a da nije obezbijeđena adekvatna zamjena, čime su klubovi praktično ostali na ulici iako su postojala čvrsta obećanja od strane odgovornih ljudi iz Glavnog grada (tereni Grafičara, Ribnice, Titeksa, Bratstva, Olimpika, pomoćni teren Mladosti...)".

"Kao posljedica teške situacije u posljednjih nekoliko godina sa radom je prestalo više klubova: Olimpik, Gornja Zeta, Titeks, OFK Nikšić... Klubovi nemaju pomoć od strane opštinskih i lokalnih samouprava, mjesnih zajednica, privednih subjekata što opravdava sumnju u zainteresovanost šire društvene zajednice za postojanje klubova, odnosno kompletne Srednje regije koja danas broji više od 5.000 aktivnih clanova".

"Pritisnuti svim ovim problemima, prinuđeni smo da zatražimo pomoć od FSCG, Opštinskih i lokalnih samouprava i Uprave za sport uz javni poziv svim privrednim subjektima sa područja Srednje regije kako bi pokušali da spase amaterski fudbal u Crnoj Gori kao bazu za adekvatan razvoj ne samo fudbala već i sporta u cjelini. Napominjemo, da se ne radi o nekim basnoslovnim ciframa i da je budžet klubova za jednu takmičarsku sezonu na nivou od nekih šest hiljada eura".

"Ukoliko u skorije vrijeme ne dobijemo pozitivne signale sa navedenih adresa mi, prestaćemo sa radom i takmičenjem, kao posljedica loše matareijalne situacije i nezainteresovanosti šire društvene zajenice", navodi se u saopštenju.

Bonus video: