Ko će prvi spustiti zavjesu?

Danas posljednje kolo jesenjeg dijela sezone Telekom 1. CFL - Sutjeska protiv Mornara za jesenju titulu, Budućnost u Danilovgradu za prekid crne serije
103 pregleda 3 komentar(a)
Marko Ćetković, Dominik Korea, Foto: Savo Prelević
Marko Ćetković, Dominik Korea, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.12.2018. 07:36h

Sutjeska ima šansu da pobjedom protiv Mornara osigura jesenju titulu, danas na zatvaranju prve polusezone na terenima CFL-a.

Eventualni kiks Nikšićana priželjkuje Zeta, koja bi u toj varijanti pobjedom nad Petrovcem mogla da prva prođe kroz cilj, a takođe i OFK Titograd (dočekuje Rudar) i Budućnost (gostuje Iskri), koji žele da se bodovno približe lideru.

Naravno, jesenja titula je samo virtuelna, bodovi u 19. kolu važniji su za samopouzdanja pred proljeće, kada će se po svemu sudeći voditi neizvjesna borba za šampionski pehar, moguće čak između četiri tima.

Trenutno, tačno na polovini prvenstva, Sutjeska ima 33 boda, Zeta 31, Titograd 29, Budućnost 28, Petrovac 27...

SUTJESKA NE ŽELI DA SE PONOVI 2. KOLO

Nikšićani su veliki favoriti protiv Mornara, u duelu prvog i posljednjeg, ali bili su i na startu šampionata, u 1. kolu, kada su Barani kraj Bistrice osvojili prvi bod (1:1).

- Upravo ta utakmica treba da nam bude dobra lekcija - jeste da smo bili umorni od evropskih mečeva i napornog puta iz Jermenije, bilo smo desetkovani i povredama, ali u našoj ligi ekipe su toliko ujednačene da nikog ne smijete da potcijenite - kaže vezista Sutjeske Marko Ćetković.

Dugo je trebalo aktuelnom šampionu da pronađe ritam, a prva dobra serija rezultata, pa čak i u finišu jesenje polusezone, bila je dovoljna za 1. mjesto.

- Ako osvojimo tri boda protiv Mornara, zaokružićemo uspješan jesenji dio, jer smo se i plasirali u polufinale Kupa. Na proljeće napadamo oba trofeja, a naravno da bi bilo ljepše kada bismo zimsku pauzu dočekali sa prvog mjesta - ističe Ćetković, strijelac fenomenalnog gola protiv Budućnosti u srijedu, u derbiju pod Goricom (1:1).

Sutjeska je bez poraza šest utakmica u prvenstvu (četiri pobjede i dva remija), a za to vrijeme primila je samo jedan gol.

BUDUĆNOSTI PRIJA DANILOVGRAD

Seriju od šest utakmica, ali bez pobjede, ima Budućnost - Podgoričani danas protiv Iskre u gostima žele da trijumfom izbjegnu najgori niz u modernoj istoriji kluba, jer nikada u samostalnoj Crnoj Gori nisu vezali sedam mečeva bez pobjede.

Ako ništa drugo, Budućnost po tradiciji dobro igra u Danilovgradu, gdje je na osam mečeva ostvarila šest pobjeda, uz po jedan remi i poraz.

- Teško gostovanje, Iskra ima dobar spoj mladih i iskusnih igrača, vodi je dobar trener, ali mi gledamo sebe - ako pružimo maksimum, rezultat neće izostati - kaže pomoćni trener Budućnosti, nekadašnji crnogorski reprezentativac Andrija Delibašić.

Iskra igra očajno na svom terenu, gdje je na devet mečeva osvojila samo pet bodova. Ne blista, međutim, ni Budućnost, koja na pobjedu čeka od 20. oktobra.

- Neke greške, nedostatak samopouzdanja, kao i problemi sa povredama uticali su da imamo minus pet, umjesto plus pet na tabeli. Ipak, sve je to dostižno, ubijeđen sam da ćemo se konsolidovati na polusezoni i da ćemo uz nekoliko pojačanja na proljeće juriti oba trofeja - istakao je Delibašić.

ZETA I TITOGRAD TRAŽE POTVRDU

U posljednjem jesenjem kolu Zeta i OFK Titograd traže potvrdu vrlo uspješnih polusezona. Zeta nema poraz već u 13 utakmica, uz samo dva primljena gola u toj velikoj seriji.

Momci Dragoljuba Đuretića žele da protiv Petrovca na Trešnjici, ako ništa drugo, ovjere drugo mjesto pred pauzu.

- Imamo veliki motiv da pobjedom okončamo uspješnu polusezonu, ali i da se revanširamo Petrovcu za nedavnu eliminaciju iz Kupa - kaže vezista Zete Aldin Adžović.

OFK Titograd čeka Rudar - u nezgodnom momentu, po riječima trenera Igora Pamića.

- Imamo loš skor protiv Rudara, poraz i remi, nismo postigli ni gol. Meč protiv njih dolazi nam u najtežem trenutku - kada pokušavamo da se psihološki podignemo. Veoma su opasna ekipa, ali vjerujemo u sebe i vjerujemo da smo na pravom putu - kazao je Pamić.

Parovi 19. kola

ISKRA - BUDUĆNOST (13 h) Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

OFK TITOGRAD - RUDAR (13) Sudija: Miloš Novović (Podgorica)

ZETA - PETROVAC (13) Sudija: Vladan Kojović (Podgorica)

GRBALJ - LOVĆEN (13) Sudija: Milovan Milačić (Kotor)

SUTJESKA - MORNAR (13) Sudija: Miraš Cerović (Podgorica)

Bonus video: