Ko će sa vrha dočekati derbi: Sutjesci lakše nego Budućnosti

Danas 17. kolo Telekom 1. CFL: Sutjeska čeka Grbalj, Budućnost gostuje Rudaru pred derbi u srijedu
118 pregleda 5 komentar(a)
Sutjeska - Budućnost, Foto: Milan Šapurić
Sutjeska - Budućnost, Foto: Milan Šapurić
Ažurirano: 01.12.2018. 10:28h

Sutjeska i Budućnost “utvrđuju” pozicije pred najveći crnogorski derbi u srijedu, u kojem će najvjerovatnije biti riješena jesenja titula.

Nikšićani, koji su lideri sa dva boda više, imaju danas, uslovno rečeno, lakši posao od Podgoričana - na svom terenu igraju sa Grbljem, za razliku od Budućnosti, koja gostuje u Pljevljima, po snijegu i mrazu.

No, nisu dva crnogorska kluba sama u borbi za jesenje lovorike: Zeta na kampu FSCG igra sa Lovćenom, dok Petrovac dočekuje Iskru. Dva tima imaju takođe samo dva boda manje od vodeće Sutjeske.

Ko zna kako će izgledati tabela na kraju polusezone, a ostala su još tri kola - igra se danas, u srijedu, pa naredne subote, prije dvoipomjesečne pauze.

"Prvi smo na tabeli, a da bismo sačuvali prvo mjesto moramo da budemo skoncentrisani na ono što radimo. Treniramo dobro, imamo sve uslove da ostvarimo dobre rezultate ove sezone", kaže za sajt Sutjeske defanzivac Stefan Cicmil.

Da ekipu Nikole Rakojevića ne očekuje lak zadatak, govori i serija Grblja - ekipa Veska Steševića nije poražena već osam utakmica u prvenstvu, od 19. septembra, otkada je ostvarila po četiri pobjede i remija. Posljednji put Grbljani su izgubili upravo od Sutjeske...

"To je ekipa koju izuzetno poštujem, koju sa klupe prevodi izuzetan trener i motivator. Očekujem, ipak, da nastavimo seriju dobrih rezultata. Ambicije Sutjeske su uvijek najveće - dodaje Cicmil. I Sutjeska je u dobroj seriji - nije primila gol već četiri meča, u kojima je upisala tri pobjede i remi".

"Budućnosti je uvijek bila i biće najveći rival Sutjeske, ekipe Zete i Petrovca igraju odlično ove sezone i sigurno su najprijatnija iznenađenja prvenstva, a tu je i ekipa OFK Titograda, koja po kvalitetu zaslužuje da se bori za vrh tabele", istakao je Cicmil.

Grbljani su prošle subote uzeli bod Budućnosti pod Goricom, pokušaće da ostanu neporaženi i kraj Bistrice.

"Sutjeska je favorit, ima odličnu ekipu, ali smo pokazali da znamo da osvajamo bodove na strani. Vjerujem da ćemo izdržati i u Nikšiću - ističe kapiten Grblja, golman Marko Kordić.

Budućnost čeka manje raspoloženi rival - Rudar je dobio samo jednu, od posljednjih šest utakmica - ali teško i neugodno gostovanje u Pljevljima, gdje nije slavila već pet i po godina, od maja 2013.

"Čeka nas neugodan protivnik, a posebno je za nas težak teren pod Golubinjom. Ipak, razmišljamo samo o pobjedi. Stvari polako dolaze na svoje, vjerujem da ćemo pokazati da smo u ovom trenutku bolja ekipa od Rudara", poručuje vezista Budućnosti Luka Mirković.

Podgoričani, koji nisu dobili posljednje četiri utakmice u prvenstvu, ponovo su oslabljeni - nema Božovića, Perovića, Sekulića, Raičevića...

"Nismo kompletni, ali to ne mijenja naše ambicije. Želimo pobjedu protiv rivala koji će biti izuzetno motivisan, i koji po kvalitetu zaslužuje bolju poziciju na tabeli", kaže trener Budućnosti Branko Brnović.

Rudar nikako da probije led i pridruži se ekipama koje se bore za Evropu. Mogu li Pljevljaci da se pokrenu u derbiju?

"Mnogo lakše igramo protiv ekipa koje dođu u Pljevlja da igraju otvoreno, a ne da se brane. Tako će, vjerujem, biti protiv Budućnosti. Ovo je posljednja jesenja utakmica na našem terenu i želimo pobjedom da se oprostimo od navijača", ističe kapiten Rudara Milija Golubović.

OFK Titograd gostuje, ali neće putovati mnogo - Lovćen je domaćin na stadionu Koma na Zlatici. Slično je i sa Zetom, koja će “gostovati” Mornaru na kampu FSCG.

Četiri utakmice počinju u 13 sati, osim meča Petrovac - Iskra, koji se igra u 15.30.

PAROVI 17. KOLA

RUDAR - BUDUĆNOST (13 h, TV)

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

SUTJESKA - GRBALJ (13)

Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

LOVĆEN - OFK TITOGRAD (13)

Sudija: Miloš Novović (Podgorica)

MORNAR - ZETA (13)

Sudija: Savo Vujović (Cetinje)

PETROVAC - ISKRA (15.30)

Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

Bonus video: