Ko je protivnik Sutjeske - "anonimusi" sa modernim stadionom i 53 titule prvaka Sjeverne Irske!

U Crnu Goru dolazi tim sa fudbalerima koji sigurno ne ulivaju strah u kosti, ali dolazi klub klub sa velikom tradicijom i trofejnom istorijom
7098 pregleda 2 komentar(a)
Vindsor park, stadion Linfilda
Vindsor park, stadion Linfilda
Ažurirano: 01.08.2019. 23:10h

Sutjeska će u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, 6. i 13. avgusta, igrati sa prvakom Sjeverne Irske Linfildom.

Nikšićani su favoriti i imaju dobru šansu da prođu u plej-of rundu, da dođu na samo jednu stepenicu od grupne faze Lige Evrope.

Ipak, moraju da budu jako, jako oprezni.

Linfild je polu-profesionalni klub iz glavnog grada Sjeverne Irske, ali tu se i završavaju svi pojmovi koji imaju veze sa amaterizmom.

“Plavi”, kako je nadimak rivala Sutjeske, igraju na prelijepom stadionu “Vindsor park”, kapaciteta 19 hiljada mjesta.

Dakle, za razliku od crnogorskog prvaka - Linfild ima evropski stadion.

Ima i nevjerovatnu tradiciju, jer je osnovan prije ravno 133 godine - 1886!

Od tada, Linfild je osvojio impresivne 53 titule prvaka Sjeverne Irske i 43 nacionalna Kupa.

Linfild ima i dugačku tradiciju učešća u evropskim kupovima, jer je prvi meč odigrao još 1959. godine, kada je eliminisan od švedskog Geteborga.

Redovno igra pretkola za Uefina takmičenja, nedavno je u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona eliminisan od Rozenborga (porazi 4:0 i 2:0), prošle sezone je sa dva istovjetna rezultata ispao od Seltika.

Linfild zna i da prođe dalje, prošlog ljeta je, na primjer, u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona eliminisao La Floritu sa Malte (1:0 i 0:0), dok je četiri puta bio bolji od predstavnika Farskih Ostrva - večeras od Toršavna, 2016. od Runavika, 2013. od Fuglafjora, 2012. od ekipe B36...

U svim ostalim dvomečima u minuloj deceniji je ispadao - od Kork sitija, Spartaka Trnave, AIK-a, Ksantija, AEL Limasola, Randersa, Dinamo Zagreba, Gorice...

U Crnu Goru, u svakom slučaju, dolazi tim sa fudbalerima koji sigurno ne ulivaju strah u kosti (golman je iz Škotske, vezista iz Francuske, napadač iz Republike Irske, sve ostalo su domaći igrači), za naše pojmove potpunim anonimusima, ali dolazi klub klub sa velikom tradicijom i trofejnom istorijom.

Bonus video: