Koga je to skenirao Kontra: Selektor Rumuna "napravio sramnu grešku"

Iako je dolaskom nekadašnjeg asa Kozmina Kontre na klupu reprezentacije, sumorna atmosfera, koju je ostavio njegov prethodnik Krištof Daum, znatno popravljena, rumunski mediji, ipak, prilično skeptično dočekuju početak novog ciklusa.
3 komentar(a)
Kozmin Kontra, Foto: Arhiva "Vijesti"
Kozmin Kontra, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 05.09.2018. 20:38h

U rumunskim medijima danima se provlači da je Srbija glavni rival nacionalnog tima za osvajanje prvog mjesta u grupi, tako da se o duelu sa Crnom Gorom, uglavnom piše, bar zasada, kroz prizmu problema koje ima Tumbakovićev tim.

„Prosport“ u glavnom naslovu navodi da će Crna Gora igrati bez Jovetića, koji je, podsjeća, postigao oba gola u kvalifiacijama za Svjetsko prvenstvo.

„Fanatik“ navodi i da nema još jednog važnog igrača Adama Marušića, te zbog toga konstatuje da će prvi rival biti izuzetno oslabljen u Ploeštiju.

Iako je dolaskom nekadašnjeg asa Kozmina Kontre na klupu reprezentacije, sumorna atmosfera, koju je ostavio njegov prethodnik Krištof Daum, znatno popravljena, mediji, ipak, prilično skeptično dočekuju početak novog ciklusa.

I nemaju milosti ni prema Kontri.

Tako je „Prosport“ u glavnoj vijesti na fudbalskoj strani, postavio naslov:

„Koga je to skenirao Kontra? Selektor napravio sramnu grešku u pripremama za Ligu nacija“.

Šta je to Kontra uradio, po mišljenju medija, toliko sramno?

On je, naime, gostujući u jednoj TV emisiji pričao o Srbiji i, između ostalog, o Aleksandru Prijoviću, napadaču PAOK-a.

„Prijović je dobar, ali nema neke brojke, kada su golovi u pitanju“, rekao je Kontra.

„Prosport“ smatra da je za selektora nedopustivo da ne zna da je Prijović za sezonu i po u PAOK-u postigao 42 gola, a da je sa 19 pogodaka bio najbolji strijelac grčkog šampionata.

„Ako taj igrač nema neke brojke, onda Kontra gleda fudbal drugim očima, ili nije uopšte znao o kome priča“, navodi „Prosport“.

Bonus video: