Kolaps Reala u Sevilji, Atletiko lider!

“Poklonili prvenstvo u tri dana”, napisala je “Marka” nakon poraza Reala u Sevilji (2:1), drugog uzastopnog
15 komentar(a)
Ažurirano: 26.03.2014. 23:27h

Četiri dana nakon nezaboravnog “el klasika”, drama u Primeri dostigla je neslućene razmjere - Real je izgubio još jednom, ovoga puta kada nije smio, u Sevilji, pa je preko noći ispustio veliku prednost i sa prvog se stropoštao na treće mjesto!

Kolaps “kraljevskog kluba” jedva su dočekali Barselona i Atletiko Madrid, da pobjedama kod kuće preteknu dojučerašnjeg lidera i već viđenog šampiona.

Osam kola prije kraja “kolćonerosi” su se našli u poziciji koju nisu mogli ni da sanjaju, da im Barselona i Real gledaju u leđa i da sami odlučuju o tituli.

Tabela izgleda ovako: Atletiko je prvi sa 73, Barselona druga sa 72, a Real treći sa 70 bodova. Iako su preokreti mogući, navijači Reala su svjesni da su Ronaldo i drugovi u samo četiri dana napravili štetu koju će teško moći da saniraju u foto-finišu.

Da ovakav epilog niko nije očekivao govori i prognoza dobro proračunate “Marke” u jučerašnjem broju. Najtiražniji španski list je tipovao je da će Barselona dobiti sve mečeve do kraja, da će se Atletiko okliznuti makar dva puta, a da će se Real mučiti samo u San Sebastijanu protiv Real Sosijedada za dvije sedmice.

Ishod tog meča, po “Marki”, trebao je da odluči šampiona (“Odlučuje se na Anoeti”, pisalo je u naslovu), dok je Sevilja tretirana kao gostovanje koje će Karlo Anćeloti i njegova vojska pregaziti kao plitak potok!

Ali, “Marka” je previdjela sjajne role Karlosa Bake i Ivana Rakitića, previdjela je i veliko srce tima iz Andaluzije, baš kao i rane Reala iz “el klasika” koje nisu mogle da se zatvore u samo četiri dana.

Real je poveo, srećnim golom Ronalda iz slobodnog udarca (živ zid skrenuo loptu), imao je i mnogo šansi, ali ni u jednom momentu nije bio spokojan.

Sevilja je izjednačila preko Bake na asistenciju Rejesa, a onda se orjentisala na kontranapade i računala na nervozu Reala. U 72. minutu viđen je najljepši momenat na meču kada je Rakitić petom prebaco Pepea i lansirao Baku u kontranapadu, a Kolumbijac gurnuo loptu ispod Dijega Lopesa za delirijum na “Sančes Pishuanu”.

“Poklonili prvenstvo u tri dana”, napisala je “Marka” nakon meča.

Lidersku poziciju Atletiko Madridu donio je Dijego Kosta, golom glavom nakon kornera u 63. minutu protiv žilave Almerije.

Prije toga, Barselona je laganom pobjedom protiv Selte na “Nou Kampu” (dva gola Nejmara, jedan Mesija), pokazala zašto je prvi favorit za titulu, uprkos bodu zaostatka za Atletikom.

Utakmicu je obilježila i teška povreda koljena golmana Barse Viktora Valdesa (španski mediji pišu da je pokidao ligamente koljena), što bi mogao da bude hendikep Katalonaca do kraja sezone.

Rezultati 30. kola:

Rajo Valjekano - Osasuna 1:0

Larivej (penal) 90.

Barselona - Selta 3:0

Nejmar 5, 67, Mesi 30.

Sevilja - Real Madrid 2:1

Baka 18, 72 - Ronaldo 14.

Atletiko Madrid - Granada 1:0

Kosta 63.

Juče

Malaga - Espanjol 1:2

Elće - Atletik Bilbao 0:0.

Sjutra

Hetafe - Viljareal

Sosijedad - Valjadolid

Almerija - Valensija

Levante - Betis

Tabela: Atletiko Madrid 73 boda, Barselona 72, Real Madrid 70, Atletik Bilbao 56, Sevilja 50, Sosijedad 48, Viljareal 45, itd.

Galerija

Bonus video: