"Kolčonerosi" blizu finala, Baskijci pali u Lisabonu

Atletiko Madrid savladao Valensiju 4:2 i napravio korak ka finalu, Sporting bolji od Atletik Bilbaa u Lisabonu (2:1)
50 pregleda 0 komentar(a)
Sporting, Foto: Beta/AP
Sporting, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 19.04.2012. 21:16h

Atletik Bilbao više nije glavni favorit za osvajanje Lige Evrope. Tu ulogu večeras je preuzeo Atletiko Madrid, koji je u velikom stilu nadigrao Valensiju na “Visente Kalderonu”, pružio bolju partiju nego što pokazuje konačan rezultat (4:2) i, uprkos svemu, napravio veliki korak ka Bukureštu.

Baskijci će, s druge strane, morati žestoko da se pomuče u revanšu kako bi obezbijedili plasman u finale. Četa Marsela Bjelsa poražena je u Lisabonu od Sportinga, ekipe koja je pokazala da ne zaostaje za španskim rivalima.

Atletik je poveo, golom Aurteneća nakon prekida početkom nastavka, ali je preokret stigao za samo četiri minuta - Insua u 76. i Kapel u 80. bacili su u delirijum prepuni "Žoze Alvalade". Portugalci su imali veliku šansu da postignu i treći gol (zicer Karilja), dok Baskijci nisu bili ni sjenka ekipe koja se poigrala sa Mančester junajtedom i Šalkeom.

Atletiko Madrid je blistao, ali je trener Dijego Simeone bio bijesan kao ris nakon utakmice. Jer, njegov tim je primio golove u trećem minutu nadoknade prvog, i četvtom minutu nadoknade drugog poluvremena - oba puta iz prekida!

Atletiko Madrid - Valensija 4:2

Falkao 18, 78, Miranda 49, Adrijan 54 - Žonas 45+3, Košta 90+4

Sporting - Atletik Bilbao 2:1

Insua 76, Kapel 80 - Aurteneća 54

Revanši su za sedam dana

Bonus video: