Kolumbija zablistala, ali mora da napadne i Senegal

Mina, Falkao i Kvadrado presudili timu Adama Navalke
0 komentar(a)
Kolumbija Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Kolumbija Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.06.2018. 20:15h

Kolumbija je i dalje živa u borbi za plasman u osminu finala, a Poljska je postala makar do sada najveće razočaranje Mundijala.

Nakon pobjede Kolumbije u Kazanju (3:0), tim Adama Navalke je eliminisan kolo prije kraja, a "kafeterosi" meč odluke imaju protiv Senegala.

Ako žele među 16 najboljih, izabranici Hosea Pekermana moraju da trijumfuju, a remi bi im bio dovoljan u slučaju da Poljaci savladaju Japance.

Ali, Kolumbija ne može da igra na tu kartu i čeka pomoć neubjedljive, a vjerovatno i nemotivisane Poljske, pogotovo nakon svega što su u prva dva meča pokazali Robert Levandovski i drugovi...

Kolumbijcima je put ka pobjedi pokazao Đeri Mina glavom u 40. minutu, a u nastavku su samo surovo kažnjavali otvoreni teren kada je Poljska morala da krene naprijed.

U utakmici sa toliko prostora je došao momenat i za Radamela Falkaa koji je pogodio za 2:0 i postigao svoj prvi gol na mundijalima, a kasnije je i perfektnu asistenciju Hamesa Rodrigesa iskoristio Huan Kvadrado i zapečatio sudbinu Poljske, koja je na Svjetsko prvenstvo stigla sa ozbiljnim ambicijama.

POLJSKA - KOLUMBIJA 0:3

Kazanj - Stadion "Kazanj arena". Gledalaca: 42.873. Sudija: Sezar Ramos (Meksiko). Strijelci: Mina u 40, Falkao u 70, Kvadrado u 75. minutu. Žuti kartoni: Bednarek, Goralski (Poljska).

Poljska: Ščešnji, Pišček, Bednarek, Pazdan (80. Glik), Berezinski (72. Teodorčik), Krihovjak, Zjelinski, Ribus, Goralski, Kovnacki (57. Grosicki), Levandovski.

Kolumbija: Ospina, Arijas, Mina, Sančes, Mohika, Agilar (31. Uribe), Barios, Kvadrado, Rodriges, Kintero (73. Lerma), Falkao (78. Baka).

Bonus video: