Konačno dobra vijest: Džudović lagano trenirao, postoji šansa da igra

Povreda mišića defanzivca Spartak Naljčika nije teška kako se činilo u prvi mah, pa postoji šansa da zaigra u Velsu
0 komentar(a)
džudović, Foto: Zoran Đurić
džudović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 29.08.2011. 18:49h

Dvije loše, pa jedna dobra vijest, zadesili su crnogorsku reprezentaciju prvog dana priprema za veliki okršaj sa Velsom u Kardifu.

Marko Baša otpao je sa spiska zbog povrede primicača, nije ni doputovao u Podgoricu i čeka ga pauza od 15 dana, a činilo se da će njegovim stopama i drugi centralni defanzivac, Miodrag Džudović, koji je povrijedio mišić tokom meča ruske lige Spartak Naljčik - Dinamo Moskva.

Nije tako strašno

Povreda Džudovića, međutim, nije tako teška kako se činilo u prvi mah. Stameni defanzivac lagano je sinoć trčkarao oko terena, a iz medicinskog tima čula se informacija da bi upkos svemu u petak mogao da zaigra. Koliko je ta šansa realna, znaće se više danas.

Nastup Džudovića na stadionu “Kardif siti” odjednom je postao krucijalan, nakon što se poveda Marka Baše nadovezala na niz problema crnogorske selekcije u odbrani. Savo Pavićević nije u konkurenciji za meč zbog kartona, povrijeđeni Luka Pejović otpao još ranije, dok je nastup tek oporavljenog Milana Jovanovića još pod znakom pitanja.

"Imao sam povredu, sada se osjećam bolje, iako se oporavak baš odužio. Na sve se nadovezala povreda mišića, ali je sada u redu. Ušao sam u ritam treninga i vjerujem da će se do polaska u Kardif znati da li ću moći da igram. Tu je i medicinski tim koji će sve procijeniti - kazao je Milan Jovanović uoči večerašnjeg treninga.

Pavićevića nema zbog kartona, nema ni povrijeđenog Baše, Džudović je pod znakom pitanja, baš kao i Jovanović - dakle, “visi” kompletna odbrambena četvorka koja je počela kvalifikacije, odigrala meč sa Velsom u Podgorici (1:0) septembra prošle godine.

Jovanović je prihvatio da je to hendikep, ali naravno, nije očajavao.

"Mislim da svi fudbaleri u odbrani imaju dovoljno utakmica i iskustva da prihvate zahtjeve selektora, te da mogu da iznesu utakmicu na pravi način", istakao je defanzivac Spartaka iz Naljčika.

Selektoru Zlatku Kranjčaru prvog dana priprema javili su se svi fudbaleri, sem Nikole Drinčića, koji bi danas trebao da se priključi pripremama. Trening na kampu Fudbalskog saveza počeo je oko 19.40 časova, a malobrojna publika aplauzom je ispratila izlazak na teren fudbalera koji bi u petak veče na Ostrvu mogli da naprave džinovski korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo.

Nema pritiska

Uprkos značaju utakmice, Jovanović kaže da ne osjeća pritisak.

"Iskreno, veći smo pritisak osjećali na početku kvalifikacija, kada smo neočekivano dobro krenuli i sami ga sebi nametali. Vremenom smo naučili da se nosimo i sa tim teretom, rekao bih da smo odrasli kao ekipa. Vjerujem da imamo snage da u još jednom meču dokažemo i potvrdimo sve ovo što smo radili do sada, da povrdimo da se zasluženo nalazimo na vrhu tabele. Svjesni smo da u petak možemo da završimo veliki posao", ističe Jovanović.

Reprezentacija će još sjutra i prekosjutra trenirati u Podgorici. Let u Kardif planiran je za četvrtak ujutru, a trening na stadionu “Kardif siti” u četvrtak veče.

Utakmica je u petak, u 20.45 časova po našem vremenu.

Bonus video: