Konte: Ako bude dobar Vučinić će igrati, ako ne ide na klupu ili tribine

"Mirku ću uvijek biti zahvalan za sve što je do sada uradio u Juventusu, ali on zna šta je meni sada važno", rekao je trener Juventusa
13 komentar(a)
Ažurirano: 04.02.2014. 16:45h

Dolaskom Argentinca sa italijanskim pasošem Pabla Osvalda, te ostankom Mirka Vučinića, Fabija Kvaljarele i Sebastijana Đovinka, pored “neprikosnovenih” Karlosa Tevesa i Fernanda Ljorentea, Juventus je nakon zimskog prelaznog roka nagomilao konkurenciju u napadu.

Više od željenog, jer je “stara dama” planirala da pusti jednog od Vučinića, Kvaljarele ili Đovinka, nakon što je odlučila da dovede Osvalda, koji je prihvatio znatno da smanji sebi platu da bi igrao u Juventusu.

Vučiniću je propala trampa za Guarina sa Interom, nije prihvatio neke druge destinacije, takođe ni Kvaljarela i Đovinko, pa se postavlja pitanje koja će biti hijerarhija u napadu Juventusa do kraja sezone.

Ako se uzme u obzir da su Teves i Ljorente, za sada u prednosti, te da Osvaldo nije doveden da sjedi na klupi, jasno je da će, barem u početku, jedan između Vučinića, Kvaljarele ili Đovinka morati i na tribine.

Meč sa Interom je nešto pokazao, ulaskom Mirka Vučinića u finišu meča, kada je pogodio i stativu, trener Juvea Antonio Konte je nagovijestio da je pozicija kapitena crnogorske reprezentacije i dalje dobra. Ali, Konte je danas izjavio da će Mirkov status zavisiti od njegovih igara…

“Mirko je mogao da ode, ali nije, kao što je jedan veoma dobar vezista (Guarin) mogao da dođe, ali nije. Zaboravili smo sve što se dogodilo proteklih dana, idemo naprijed. Mirku ću uvijek biti zahvalan za sve što je do sada uradio u Juventusu, ali on zna šta je meni sada važno. U narednih četiri-pet mjeseci imamo dva cilja, u prvenstvu i Ligi Evrope. Ako Mirko bude dobar, ako bude dobro radio, igraće. Ako bude manje dobar, ide na klupu. Ako ne bude uopšte dobar, onda će na tribine”, jasan je Konte.

Kvaljarela otpao za Ligu Evrope

Dolaskom Osvalda, za sada, je prvi ceh platio Fabio Kvaljarela, koji se nije našao među 23 igrača koja su prijavljena za Ligu Evrope. Kvaljarela nije dobro prihvatio ovu odluku kluba, kao što potvrđuju riječi njegovog menadžera Bepea Boce.

“Fabio je zaslužio više poštovanja. Ali, očigledno, ono što dao klubu proteklih godina, uključujući i tešku povredu koljena, sada se više ne broji. Fabio nikada nije polemisao sa odlukama trenera, bez pogovora je prihvatao da ide na klupu, iako je imao visok procenat golova u odnosu na minute provedene na terenu. Uvijek je bio skoncentrisan na rad. Ali, ako ćutanje znači da treba da ispadne budala, onda ne…”, rekao je Boco.

Menadžer Kvaljarele je podsjetio i da je Juventus prošle godine u Ligi šampiona “napredovao i zahvaljujući golovima Kvaljarele”.

“U septembru je imao jednu ponudu, ali ga Konte nije pustio. Sada je klub želio da ga pozajmi, ali januarski prelazni rok služi za popravljanje stanja u ekipama. Fabio je želio, ipak, da ostane jer je ubijeđen da može još dosta da pruži ekipi”, dodao je Boco.

Galerija

Bonus video: