Konte objavio konačni spisak, otpali Žoržinjo i Montolivo

0 komentar(a)
Antonio Konte, Foto: Beta/AP
Antonio Konte, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 31.05.2016. 21:53h

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Antonio Konte objavio je večeras spisak igrača za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, sa koga je na kraju otpao vezni igrač Napolija Žoržinjo, kao i Rikardo Montolivo, koji se nije oporavio od povrede lista.

Konte je svoj spisak pročitao u specijalnoj emisiji na italijanskoj televiziji Rai uno.

"Napravljen je izbor. Dugo smo razmišljali i izabrali smo najbolje od onoga što nam je na raspolaganju. Što se mene tiče, imam vrlo precizne ideje", rekao je Konte.

Konte je ocijenio je i da je Belgija jedan od favorita za osvajanje turnira.

"Neizbježno je da vam je na ljudskom nivou teško da skratite spisak, pošto su se igrači dokazali kao sjajni ljudi i sjajni igrači. Žao mi je što ostavljam igrače koji su tokom posljednje dvije godine posvetili toliko vremena reprezentaciji, ali je izbor morao da se napravi", rekao je Konte.

Italija će igrati u Grupi E, sa Irskom, Švedskom i selekcijom Belgije, koja je za Kontea jedan od favorita na turniru.

"Igramo protiv jednog od favorita za pobjedu na Euru 2016. Imaju mnogo talentovanih i mladih igrača. Vjerujem da je biti favorit na papiru različita stvar od terena, ali moramo da igramo dobro na terenu i moramo da dokažemo da nismo inferniorniji od bilo koga", rekao je Konte.

Spisak Italije

Golmani: Đanluiđi Bufon, Federiko Marketi, Salvatore Sirigu.

Odbrana: Andrea Barzalji, Leonardo Bonuči, Djordjo Kjelini, Andjelo Ogbona.

Vezni red: Federiko Bernardeski, Antonio Kandreva, Mateo Darmijan, Danijele De Rosi, Matija De Šiljo, Stefan El Šaravi, Alesandro Florenci, Emanuele Đakerini, Tijago Mota, Marko Parolo, Stefano Sturaro.

Napad: Čitadin Martins Eder, Čiro Imobile, Lorenco Insinje, Gracijano Pele, Simone Zaza.

Rezerve: Marko Benasi, Danijele Rugani, Davide Zapakosta.

Bonus video: