Kop slavi Klopa, Liverpul silan u gradskom derbiju

Šest dana nakon antologijskog preokreta protiv Borusije Dortmund u četvrtfinalu Lige Evrope, Njemac je poklonio navijačima pobjedu koju najviše vole - 4:0 protiv Evertona u gradskom derbiju.
1 komentar(a)
Liverpul, Foto: Reuters
Liverpul, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.04.2016. 21:10h

Jirgen Klop još nije osvojio trofej sa Liverpulom, a već preživljava zvjezdane trenutke na klupi "redsa".

Šest dana nakon antologijskog preokreta protiv Borusije Dortmund u četvrtfinalu Lige Evrope, Njemac je poklonio navijačima pobjedu koju najviše vole - protiv Evertona u gradskom derbiju.

Liverpul je slavio sa uvjerljivih 4:0, golovima Origija u 43, Sakoa u drugom minutu nadoknade prvog dijela (oba gola glavom, oba na centašut Milnera), te Staridža u 63. i Kutinja 76. minutu minutu.

Everton je na "Enfild roudu" od 50. minuta igrao sa igračem manje, jer je Mori isključen zbog pogibeljnog starta.

Liverpul se preko Lige Evrope bori da se plasira u Ligu šampiona, a u "rezervi" vjerovatno ima novi plasman u Ligu Evrope, jer je sedmi na tabeli sa dva boda manje i mečom manje od Vest Hema.

I "čekićari" su napravili veliki korak ka Evropi, pobjedom nad Votfordom 3:1 u zaostalom meču. Kerol je otvorio goste, a goleadu zatvorio vezista Nobl sa dva gola iz penala.

Ekipa Slavena Bilića će, međutim, teško u Ligu šampiona, jer osim ekipa koje su trenutno među prve četiri, mora da preskoči i Mančester junajted. A "đavoli" su sačuvali tri boda više na 5. poziciji, pobjedom nad Kristal Palasom - 2:0.

Dilejni je autogolom u 4. minutu pomogao timu Luja van Gala, a konačnih 2:0 postavio je Darmjan u 55. minutu.

Bonus video: