Kopa Amerika, kreće Argentina: Mesi očajnički želi titulu sa "gaučosima"

Jedan od najboljih fudbalera u istoriji, sa nacionalnim timom nema ni titulu prvaka svijeta, ni zlato na šampionatu svog kontinenta. I već na startu novog izazova Mesija i drugove čeka protivnik sa istim ambicijama - sjajna reprezentacija Kolumbije
1300 pregleda 0 komentar(a)
Leo Mesi, Foto: Reuters
Leo Mesi, Foto: Reuters

Može li Leo Mesi konačno do titule s reprezentacijom - vjerovatno je najčešće postavljano pitanje uoči početka svakog Mundijala ili šampionata Južne Amerike u posljednjoj deceniji.

Ništa drugačije nije ni uoči prvog nastupa Argentine na 46. izdanju KONMEBOL Kopa Amerike - pritisak na asa Barselone raste gotovo iz sata u sat, navijači “gaučosa”, koji Mesija doživljavaju kao božanstvo, mole se da njihova reprezentacija prvi put od 1993. godine dođe do trona, a sadašnja “desetka” stane uz rame onoj koju je na leđima nosio Dijego Maradona.

- Želim da završim karijeru osvojivši nešto sa reprezentacijom. Ne želim da odem razmišljajući o tome kako stvari nisu valjale. Želim da se uzdignem i pokušam ponovo. To je život - padovi, dizanja i borba da se ostvare snovi - kazao je Mesi, a onda pokušao da bar za javnost skine teret sa leđa.

- Nismo kandidati za titulu kao na prethodnim takmičenjima. Igraćemo sa istim snovima i uzbuđenjem kao i uvijek, ali realnost je da Argentina prolazi kroz period promjena - istakao je Mesi, koji je sa reprezentacijom jedino osvojio zlato na Olimpijskim igrama 2008, a na posljednja dva prvenstava Južne Amerike gubio je u finalu, baš kao i na Svjetskom prvenstvu 2014.

A da su mogli nekoga da izbjegnu na startu, neiskusni selektor Argentine Lionel Skaloni i njegovi puleni vjerovatno bi “eskivirali” Kolumbiju, sa kojom će odmjeriti snage večeras u Salvadoru (meč počinje u ponoć po našem vremenu). Jer, i pored činjenice da “kafeterosi” od 2007. godine nisu savladali “gaučose”, ekipa na čijem je čelu od februara Portugalac Karlos Keiroš i koja je predvođena Hamesom Rodrigesom, Radamelom Falkaom, te sjajnim Duvenom Sapatom (Atalanti donio plasman u Ligu šampiona), nema ništa manje ambicije od argentinskih.

- Idemo utakmicu po utakmicu, a prva je protiv Argentine. Iako je bilo nekih promjena u njihovom sastavu, Argentina je uvijek favorit, baš kao i Brazil. Ali, daćemo sve od sebe. Kolumbija je sada jača i individualno i kao tim, pa želimo da to i dokažemo. Moramo obratiti pažnju na detalje, jer male stvari prave razliku - rekao je Radamel Falkao, popularni "El Tigre".

Argentina je u posljednjem pripremnom meču savladala nejaku Nikaragvu sa 5:1, dok je Kolumbija bila bolja od Perua i slavila sa 3:0.

Tri sata ranije u odnosu na veliki derbi, od 21 čas po našem vremenu, u Porto Alegreu se sastaju Venecuela i Peru. To je meč grupe A, u kojoj su na otvaranju šampionata rano jutros igrali Brazil i Bolivija.

Bonus video: