Kopitović zaustavio Petrovčane

Boris Kopitović je bio čovjek odluke – u 39. minutu je utrčao na prvu stativu i efektno glavom sproveo loptu u suprotni ugao, nakon centaršuta Đurišića
0 komentar(a)
Kopitović, Foto: Boris Pejović
Kopitović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 21.02.2017. 16:14h

U napetoj i konfuznoj utakmici, borbenoj, a ne uzbudljivoj i kvalitetnoj, Mladost je savladala Petrovac 1:0.

Boris Kopitović je bio čovjek odluke – u 39. minutu je utrčao na prvu stativu i efektno glavom sproveo loptu u suprotni ugao, nakon centaršuta Đurišića.

Bila je to jedna od rijetkih fudbalskih akcija na utakmici sa mnogo prekida (faulova i “iznuđenih” faulova), a malo igre i tempa.

“Moram da budem zadovoljan. Pobjeda u prvom meču uvijek donosi samopuzdanje. Čestitke igračima, ono što sam tražio od njih – borbenost i angažovanje – ispunili su do kraja”, rekao je Goran Perišić, trener Mladosti.

Njegov tim je bio bolji u prvom poluvremenu, osim gola Kopitovića, imao dvije dobre šanse, preko Ivanovića koji je iz dobre pozicije pogodio saigrača Novovića, te Đurišića, čiji je šut sa 20-ak metara iskosa sa desne strane golman Radulović izbacio u korner.

“Mislim da smo prvo poluvrijeme odigrali ispod svakog nivoa”, konstatovao je trener Petrovca Aleksandar Nedović.

U nastavku su gosti povećali nivo igre, imali loptu i duže u svom posjedu, ali nisu stvorili prilike iz igre, već iz prekida, koje je dobro izvodio Kacić.

Dva puta je Mikijelj mogao da poravna, u drugom pokušaju njegov šut glavom blokirao je štoper Mladosti Lakić.

“Falilo nam je kreacije u napadu, Rudović se povrijedio prije meča, mnogo nam je falio, jer sa njim imamo dosta opcija u napadu. Burzanović je, takođe, igrao samo 20-ak minuta... To je bio naš problem. Bilo je, takođe, mnogo opstukrija i prekršaja na utakmici, što nama ne odgovara. ”, kazao je Nedović, čiji je tim prekinuo niz od četiri pobjede ostvarene u finišu prvog dijela sezone.

“Znali smo da su opasni iz prekida, a nismo se snašli najbolje u tim situacijama. Srećom, nismo kažnjeni”, kazao je Goran Perišić.

Mladost je, bez obzira što je teško dolazila u opasnu zonu, mogla da riješi meč u 61. minutu, ali je Radulović prvo odbranio pokušaj Novovića, da bi ga u nastavku akcije Kopitović na pet metara od gola bukvalno pogodio loptom.

“Dobro je, zadovoljan sam. Idemo dalje, čeka nas meč u Bijelom Polju, biće teško, bez obzira na razliku na tabeli”, rekao je Perišić, koji je iznenadio startnom postavom, u kojoj nije bilo Raičevića i Marka Burzanovića.

“Daleko od toga da nisu prvotimci. Sticajem okolnosti su počeli na klupi, zbog nekih specifičnosti protivnika. Biće utakmica, vratiće se u prvi tim, naravno”, kazao je Perišić.

Bonus video: