Korać: I jači su padali na Trešnjici

"Zadatak nije jednostavan, moramo da nadoknadimo gol zaostatka iz prve utakmice, ali na Trešnjici su padali i jači", kaže Žarko Korać.
60 pregleda 0 komentar(a)
Zećani, Foto: Boris Pejović
Zećani, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.04.2011. 12:18h

Zeta se nada da može da nadoknadi zaostatak od jednog gola minusa protiv Rudara, uoči sjutrašnjeg revanša polufinala Kupa na Trešnjici.

Da bi prvi put u nezavisnoj Crnoj Gori igrali finalnu predstavu Kupa, izabranici Dejana Vukićevića moraju da odigraju vjerovatno najbolji meč u sezoni, da budu sigurni u odbrani i strpljivi i skoncentrisani u napadu. Ukratko, Zeti je prolaz neophodna pobjeda od dva gola razlike protiv aktuelnog šampiona, što samo po sebi govori koliko je zadatak težak.

Ipak, nije i neostvariv, smatra najbolji strijelac Zete Žarko Korać:

"Ovo je naša utakmica sezone, još od zimskih priprema mislili smo na ovo. Rudar ima prednost iz prve utakmice, ali rezultat od 1:0 je i za nas dobra prilika da napravimo preokret u revanšu i plasiramo se u finale. Zadatak nije jednostavan, ali na Trešnjici su padali i jači", kaže Korać.

Najbolji primjer iz prošlosti je sada već čuveni duel protiv Budućnosti u revanšu osmine finala Kupa. Zeta je na Trešnjici nadoknadila zaostatak od dva gola iz prve utakmice, slavila sa 3:0 i plasirala se u narednu rundu. Korać je čak bio i strijelac u tom meču.

"To je bilo davno, mnogo toga se promijenilo od tada, ali svakako da je i ta utakmica dokaz da nijedna prednost nije nedostižna, a kamoli od jednog gola razlike".

Zeta, ističe Korać, neće srlajti kako bi anulirala minus iz Pljevalja, jer svaki eventualni gol Rudara vjerovatno vodi u eliminaciju.

"Ne smijemo da jurimo, već da igramo odgovorno i strpljivo. Siguran sam da možemo odigrati utakmicu u kojoj nećemo primiti gol, a jedan ćemo sigurno nadi", smatra najbolji strijelac Zete.

Desni bek Miloš M.Radulović otpisan je zbog kartona, a u timu neće biti ni povrijeđenog Zlatičanina. Na povredu se takođe žali i napadač Ivan Knežević, ali bi trebao da bude spreman i zauzme svoje mjesto pored Koraća u napadu.

Vjerovatni sastav (4-4-2): Ivanović - Milan Radulović, Kaluđerović, Petrović, Novović - Burzanović, Krkotić, Ćetković, Došljak - Knežević, Korać.

Bonus video: