Korać: Nadam se da će sve potrajati

"Nadam se da će ova serija potrajati, jer znam da može i bolje. Trudiću se da bude što više mojih golova dok god sam u Zeti, nastojaću i da budem prvi strijelac lige" kaže Korać.
0 komentar(a)
Korac, Foto: S. Prelević
Korac, Foto: S. Prelević
Ažurirano: 07.11.2011. 09:58h

Iz godine u godinu napadač Zete Žarko Korać u kontinuitetu se preporučuje golovima, a devet pogodaka u novoj sezoni samo su potvrda da je 24-godišnji špic već izrastao u ozbiljnog golgetera. A u Koraćevom slučaju statistika je neumoljiva - 60 golova u elitnoj ligi nezavisne Crne Gore doveli su ga na prvo mjesto na vječnoj listi strijelaca...

Ta brojka djeluje još impresivnije ako se zna da se napadač Zete u proteklom periodu nije sve vrijeme dokazivao u domaćoj ligi - kada se sve sabere proveo je ukupno tri (sada skoro i tri i po) sezone u crnogorskom šampionatu. A posljednji, pobjedonosni gol protiv Grblja u Radanovićima izjednačio ga je na čelu ovosezonske liste strijelaca sa napadačem Budućnosti Admirom Adrovićem.

"Na početku svake sezone slabije krenem, ali kako prvenstvo odmiče stižu i moji golovi. Nadam se, međutim, da će ova serija potrajati, jer znam da može i bolje. Trudiću se da bude što više mojih golova dok god sam u Zeti, nastojaću i da budem prvi strijelac lige" ne krije Korać.

A sve je počelo još u sezoni 2006/2007, u kojoj je Zeta osvojila titulu u prvom crnogorskom šampionatu, a Korać podijelio golgeterske počasti sa tadašnjim pljevaljskim bombarderom Damirom Čakarom (postigao 16 golova u dresu Rudara).

"Bilo je dosta dobrih napadača, a ima ih i dalje u našoj ligi. Možda sam imao i sreću, ali sigurno da je dobro za mene što sam postigao najviše golova u jakoj konkurenciji" priznaje Korać.

Golgeter Zete nije, međutim, uspio da se dokaže i u inostranstvu. U proteklih pet godina Korać je dva puta odlazio sa Trešnjice (branio je boje Vojvodine i moldavskog Šerifa).

"Bio sam mlađi, a možda je bilo i previše što sam već dva puta odlazio. Iz Šerifa nijesam otišao iz fudbalskih, već nekih drugih raloga. Ukoliko se u narednom periodu pojavi neka ponuda koja je dobra za mene i klub, dobro ću da razmislim šta i kako. Vjerujem da ću se dokazati i u inostranstvu, ali sigurno da ću prilikom narednog odlaska više obratiti pažnju na još neke stvari" zaključio je Korać.

Možemo da dobijemo i Budućnost

Zeta se nakon fantastične serije u prvenstvu (sedam pobjeda i remi sa šampionom Mogrenom na Lugovima) približila vodećem tandemu. Budućnost i Rudar sada imaju četiri boda više od tima iz Golubovaca. Nakon pauze slijedi derbi sa ekipom Budućnosti na Trešnjici... Zeta je u avgustu deklasirana pod Goricom (poražena sa 5:0).

"Pauza nam je dobrodošla, jer smo imali seriju teških mečeva. Nijesmo imali sreće u Kupu, a što se prvenstva tiče, nemamo imperativ da se borimo za prvo mjesto. Ne kažem da treba da se revanširamo, ali nijesmo zaboravili poraz od Budućnosti. U dobroj smo seriji, vjerujem da možemo da dobijemo i Budućnost i još više se približimo vrhu" kazao je napadač Zete.

Bonus video: