Koraćeva majstorija za tri boda protiv Mogrena

Zeta je nastavila uspješnu seriju trijumfom nad Mogrenom, a tri boda su ostala na Trešnjici zahvaljujući Žarku Koraću koji je evro-golom iz “slobodnjaka” u 23. minutu presudio Budvanima.
0 komentar(a)
Žarko Korać, Foto: Zoran Đurić
Žarko Korać, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 21.03.2013. 11:59h

Zeta je nastavila uspješnu seriju trijumfom nad Mogrenom, a tri boda su ostala na Trešnjici zahvaljujući Žarku Koraću koji je evro-golom iz “slobodnjaka” u 23. minutu presudio Budvanima.

U Golubovcima se, međutim, od starta vodila otvorena borba u kojoj je Mogren prokockao zrelije šanse. Prvo je, međutim, već u 3. minutu izblokiran šut domaćeg fudbalera Boljevića, koji je jučerašnjom partijom potvrdio da nije slučajnost što će od naredne sezone nositi dres PSV-a. Korać je potom obradovao domaćina, a onda gosti odgovorili. Serija je počela kada je izblokiran pokušaj doskorašnjeg veziste Zete Peličića u 26. minutu, a minut kasnije Baošić je dobro zahvatio loptu glavom poslije kornera (Ivanović je krajnjim naporom sačuvao mrežu).

Gosti su imali peh što Vujović nije podesio nišan - iskusni napadač je čak tri puta bio neprecizan, a najbolju situaciju prokockao je u 71. minutu. U nastavku je još Pržica opasno šutirao u 57. minutu, ali je lopta zakačila nekog od domaćih fudbalera i otišla u korner. Na drugoj strani, vrijedni pomena su pokušaji Vlaisavljevića i Koraća u 46. odnosno 55. minutu, te Orlandića u sudijskoj nadoknadi (gostujuća odbrana je otklonila opasnost).

"Sve što smo napravili do sada ne bi imalo pravu vrijednost da nismo slavili i u ovom meču. Bili smo svjesni toga. Umor je učinio svoje, ali dali smo gol iz prekida i došli do jako bitne pobjede", kazao je Nenad Brnović, vezista Zete.

Iskusni fudbaler požalio se na povredu, ali je neoprezan start Ivanovića prošao bez posljedica...

"Dobio sam udarac na nezgodno mjesto, prije tačno sedam godina doživio sam prelom potkoljenice. Sve to mi je prošlo kroz glavu, ali ovog puta sam imao sreće. Ne zamjeram ništa, jer po ovako teškom terenu igrači često nekontrolisano startuju", kazao je nekadašnji “motorino” Partizana.

Zeta se izjednačila sa Mogrenom, koji je ostao na 26 bodova (identičan učinak ima i Petrovac).

"Odigrali smo solidnu utakmicu protiv dobre Zete, a mislim da smo izgubili bod. Oni su bili pametniji, iskoristili majstoriju Koraća i savladali nas. Raduje odnos prema igri, ali fali završnica koju smo očekivali od Vujovića i Đokovića. Dobro je, međutim, što su nam u prilog išli ostali rezultati tako da smo i dalje daleko od ugrožene zone", rekao je Branislav Milačić, trener Mogrena.

ZETA - MOGREN 1:0

Golubovci - Stadion Trešnjica. Gledalaca: 500. Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje). Pomoćnici: Danijel Dević (Bar), Nikola Radulović (Podgorica). Strijelac: Korać u 23. minutu. Žuti kartoni: Kaluđerović (Zeta), Lagator, Ivanović, Peličić (Mogren).

Zeta: Ivanović 7, M. M. Radulović 6,5, Kaluđerović 6, Cavnić 6, Novović 6,5, Brnović 7, Burzanović 6,5, Došljak 6,5 (Otašević), Vlaisavljević 7 (Kukuličić), Boljević 7 (Orlandić), Korać 7.

Mogren: Butorović 7, Baošić 6, Milović 6, Radišić 6, Lagator 6,5, Pržica 7, Ivanović 6,5 (Racković), Popović 6 (Mijušković), Peličić 7 (Grbović), Đoković 5,5, Vujović 5,5.

Bonus video: