Korak naprijed ka Evropskom prvenstvu

Iako je naša reprezentacija propustila šansu da napravi odlučujući pomak ka plasmanu na Prvenstvo Evrope, crnogorski stručnjaci jedinstveni su u ocjeni da je i remijem sa Bugarskom (1:1) napravljen korak naprijed ka željenom cilju
0 komentar(a)
CG - BUL, Foto: Savo Prelević
CG - BUL, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.06.2011. 20:26h

"Jasno je da je postojala velika šansa da se trijumfom puno toga riješi, ali ne treba shvatiti ovaj rezultat kao neuspjeh. Ne sumnjam da će naša reprezentacija i u narednim mečevima iskoristiti pozitivnu atmosferu i sjajan ambijent, kakav je viđen na stadionu pod Goricom.

Svima nam je, naravno, žao što sve nije krunisano sa tri boda, ali mislim da smo i ovako za korak bliži Euru. Nismo imali ni sreće da riješimo meč u prvom dijelu, ali vjerujem da ćemo se na kraju kvalifikacija svi radovati.

Bili smo i oslabljeni, a sa povratkom igrača koji su nedostajali u prošlom meču, te sa Jovetićem koji će biti u punoj formi u septembru, imamo pravo da budemo optimisti - kazao je Miodrag Radulović, bivši selektor omladinske reprezentacije Crne Gore.

Trener crnogorskog šampiona Mogrena Branislav Milačić takođe “skenira” ishod posljednjeg meča reprezentacije iz pozitivnog ugla...

"Ovaj rezultat ne smije niko da potcijeni. Rijetkost je da jedna ekipa u kvalifikacijama osvoji 11 bodova iz pet utakmica. Ukoliko je neko mislio da će Crna Gora tri kola prije kraja kvalifikacija osigurati plasman na Prvenstvo Evrope, prevario se.

Sve je otvoreno, pogotovo kada nam se vrate svi igrači, a mi smo, inače, u septembru uvijek jači. Bitno je da dobijemo sljedeći meč, tako da ne treba mnogo žaliti - kaže Milačić.

Iskusni stručnjak smatra da nijesu izgubljene šanse da se Crna Gora direktno plasira na Evropsko prvenstvo.

- Trenutno smo najbolja drugoplasirana selekcija, a ukoliko slavimo protiv Velsa, utakmica sa Engleskom odlučivaće o prvom mjestu. Idemo dalje, sada će biti i manji pritisak, a u krajnjem - najvažnije je da osiguramo drugo mjesto, pa ćemo da vidimo - zaključio je trener Mogrena.

I trener Budućnosti Saša Petrović ponosan je na “hrabre sokole”.

"Pokazali smo da možemo da igramo sa svima. Bugarska je izuzetno kvalitetna reprezentacija, a falilo je i malo sreće za pobjedu, jer smo pogađali i prečku i stativu. Atmosfera u reprezentaciji je izvanredna, ekipa je odlično vođena, mislim da je ovo maksimum. Uz malo sreće, možemo da se plasiramo na Prvenstvo Evrope - ističe Petrović.

On smatra da Crna Gora treba da traži šansu u sva tri preostala meča...

"Nema više autsajdera, igraćemo ravnopravno i sa Englezima, kao i sa Švajcarcima, koje su najviše pokazali, a mi ih savladali u prvom meču. Svaki meč je nova priča, vidjećemo kako će se karte otvoriti. Reprezentacija je uradila mnogo više nego što se očekivalo, i što god naprave do kraja - svaka im čast" zaključio je trener Budućnosti.

Doskorašnji trener Sutjeske Nikola Rakojević je novonastalu situaciju u našoj grupi okarakterisao veoma povoljnom.

"Isto je kao i do sada, u stvari bolje. Treba da budemo zadovoljni, jer smo održali bodovnu zalihu u odnosu na Švajcarce i Bugare, a do kraja je manje bodova u opticaju. Termin je stigao u nezgodno vrijeme, jer su prvenstva završena.

No, naši igrači se nisu štedjeli. Ovaj bod je dobar. Mi uvijek pričamo moglo je i više, pa mogli su i Englezi protiv Švajcarske, pa nisu ostvarili pobjedu - rekao je Rakojević.

Bonus video: