Kosovo protiv Haitija igra prvu prijateljsku utakmicu

Na konferenciji za novinare u FFK je rečeno da će se utakmica igrati 5. marta na fudbalskom stadionu "Adem Jašari" u južnom dijelu Kosovske Mitrovice.
61 pregleda 17 komentar(a)
Ažurirano: 12.02.2014. 21:36h

Reprezentacija Kosova će prvu međunarodnu prijateljsku utakmicu odigrati protiv Haitija, saopšteno je danas iz Fudbalskog saveza Kosova (FFK).

Na konferenciji za novinare u FFK je rečeno da će se utakmica igrati 5. marta na fudbalskom stadionu "Adem Jašari" u južnom dijelu Kosovske Mitrovice.

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) početkom godine je dozvolio Kosovu da organizuje i igra prijateljske utakmice.

Ta odluka se odnosi na više od 200 članica FIFA širom svijeta, ali njom nisu obuhvaćene reprezentacije i klubovi bivše Jugoslavije.

Kosovo neće moći da koriste nacionalne simbole, a prije utakmice neće se izvoditi himna.

Predsjednik Fudbalskog saveza Kosova Fadilj Vokri rekao je danas da će prijateljska utakmica protiv Haitija biti istorijska.

"Mislim da će to biti jedna istorijska utakmica, to moramo da priznamo. Tako treba da bude, ipak je to fudbalski duel kojim će reprezentacija Kosova krenuti svojim putem", rekao je Vokri agenciji Beta.

"Mislim da je stadion u Mitrovici bolji nego onaj u Prištini, ali to još nije definisano, znaće se uskoro", naveo je Vokri.

Po njegovim riječima, dogovor da se igra protiv Haitija postignut je u dogovoru sa selektorom Kosova Albertom Bunjakijem.

"Stvarno smo imali puno opcija, a zajedno sa selektorom smo odlučili da to bude Haiti. Bilo je blizu da se dogovorimo sa Jamajkom, ali nije važno sa kim smo pričali, već da smo imali puno opcija, kao i s kim ćemo igrati", kazao je Vokri.

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) početkom godine je dozvolila Kosovu da organizuje i igra prijateljske utakmice, ali bez nacionalnih simbola i himne.

Karadžić: Ne možemo mi tu više ništa

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je danas da Srbija više ništa ne može da uradi povodom danas najavljene prijateljske utakmice Kosova s Haitijem.

"To je odluka FIFA i u skladu je sa preporukama naše vlade, to je završena priča", rekao je Karadžić agenciji Beta.

Na novinarsko pitanje, Karadžić je odgovorio da sigurno neće ići, kao i da ne očekuje da će dobiti poziv za tu utakmicu.

"To mi ne pada na pamet. Niti će oni mene zvati, niti ću ja ići. I da me pozovu, mislim da to ne bi imalo smisla. Zna se koju mi relaciju imamo sa tim takozvanim Fudbalskim savezom Kosova", rekao je Karadžić.

Bonus video: