Kovačević: Najbolji smo u Evropi

Stopama Vukčevića i Jovetića već skoro dvije godine gazi Podgoričanin, Miroslav Kovačević, standardni prvotimac najbolje genaracije kadeta u istoriji “crno - bijelih”.
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.04.2011. 18:54h

Simon Vukčević, pa Stevan Jovetić, pa... Tradicija je velikih igrača iz Crne Gore koji su se kalili u najboljoj fudbalskoj školi u regionu i jednoj od najprestižnijih u Evropi, Partizanovoj. Stopama starijih sunarodnika već skoro dvije godine gazi Podgoričanin, Miroslav Kovačević, standardni prvotimac najbolje genaracije kadeta u istoriji “crno - bijelih”.

"Presrećan sam u Partizanu i siguran da bolje ne može ni biti. Uslovi života, rada, povjererenje trenera Zvonka Popovića (igrao za Budućnost), sve je perfektno. Još kada se zna da nijesmo poraženi niti jednom u 35 evropskih duela, samo smo dva puta izgubili na penale. Mi smo isto što i Ajaks u mlađim kategorijama, a u septembru smo pobijedili na turniru 32 najbolje ekipe u Firenci. Jedini sam Crnogorac u toj generaciji, i ponosan što sam standardan na poziciji zadnjeg veznog. U godinu mlađoj selekciji, doduše igraju dvojica fantastično talentovanih veznih igrača, Jovan Čađenović je došao iz “Blu stara”, dok je Marko Janković ponikao u Lovćenu. Mi smo budućnost crnogorskog fudbala - priča za “Vijesti” 16 - godišnji Kovačević.

A nakon prvih koraka u “Junioru” braće Miročević, Kovačevića su nakon godine u Budućnosti zapazili skauti “crno-bijelih”. Bilo je i učešća u crnogorskoj reprezentaciji, dva nastupa u pionirskoj i tri u kadetskoj reprezentaciji.

"Istegnuće ligamenata skočnog zgloba protiv Švajcarske me je udaljilo od reprezentacije, ali važno je da u klubu igram dobro i opet se nadam pozivu. Najbitnije je da se igra dobro. Tako su me na kampu Partizana u Igalu zapazili i uslijedio je poziv koji se ne odbija. Mada, imao sam ponudu i u Borusiji iz Dortmunda, čak sam prošao ljekarske preglede i proveo tamo pola mjeseca. Međutim, papiri za ostanak su bili nepremostiva prepreka, ali se ne kajem, jer u “Zemunelu” imam iste uslove. Ovdje igrači iz Crne Gore uživaju ogroman ugled, zasluga valjda Simonova i Stevanova, a mene više niko iz uprave ni ime ne zna. Od prvog dana me zovu Jokane - kažu igrom podsjećam na čuvenog igrača i reprezentativca Partizana Slavišu Jokanovića.

A nesvakidašnjom tehnikom za dječaka visokog 192 centimetra, jasno je i zašto ga sada i saigrači zovu Jokan.

"Znam ko je Jokanović i prija mi poređenje, još samo da u Partizanu ostavim trag kakav je on uspio", zaključio je Kovačević.

Bonus video: