Kraj čudesne serije - Dele Ali prekinuo Čelsijev niz

Totenhem u londonskom derbiju slavio sa 2:0 i prekinuo niz Čelsija od 13 uzastopnih pobjeda
54 pregleda 0 komentar(a)
Totenhem - Čelsi, Foto: Reuters
Totenhem - Čelsi, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.01.2017. 22:07h

Dva sjajna centaršuta Kristijana Eriksena, dvije vrhunske realizacije glavom Dele Alija i - Čelsijeva serija od 13 uzastopnih pobjeda je prekinuta.

U londonskom derbiju i posljednjem meču 20. kola Premijer lige, Totenhem je održao lekciju lideru - 2:0 na kraju, golovima Dele Alija u finišu prvog i na startu drugog poluvremena (45+1. i 54. minut).

Тоттенхэм - Челси 2:0. Обзор матча. Англия. Премьер-лига 2016/17. 20 тур. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Znalo se da Čelsi neće moći da pobjeđuje vječno, mnogi su očekivali da će baš Totenhem biti tim koji će prekinuti pakleni niz - ekipa koja je prošle sezone umalo osvojila titulu, koja i ove sezone igra vrhunski fudbal. Večeras je zabilježila petu uzastopnu pobjedu, probila se na treće mjesto i umiješala u borbu za - titulu.

Ekipa Antonija Kontea je pobijedila sve utakmice u oktobru, sve utakmice u novembru, sve utakmice u decembru, a napokon je pala u drugom januarskom meču. I stala je na korak od apsolutnog rekorda Premijer lige - Arsenalova serija od 14 vezanih trijumfa 2002. godine ostaje neprevaziđena.

I prvenstvo nije gotovo - Liverpul ima samo pet bodova manje, Mančester siti i Totenhem sedam, Arsenal osam, Mančester junajted deset. Biće jako uzbudljivo u Premijer ligi u 2017. godini.

Čelsi na "Vajt hart lejnu" nije ličio na ekipu koja je pobijedila 13 uzastopnih mečeva, dijelom i zbog toga što je naletjela na - vrhunskog protivnika.

"Znali smo da će naša serija biti prekinuta, prije ili kasnije. Nisam, međutim, očekivao da primimo dva ovakva gola, u krucijalnim momentima - finišu prvog i početkom drugog poluvremena. Posebno zbog toga što važimo za tim koji se dobro brani. Idemo dalje, igrali smo sa odličnim protivnikom, moramo da budemo zadovoljni zbog pozicije na kojoj se nalazimo. Prestoji nam veliki rad, ova trka će biti pakleno teška do kraja", kazao je Konte.

Šansa Edena Azara u 5. minutu, kada je lijevom nogom poslao loptu pored stative, bila je maltene jedina od lidera u londonskom derbiju.

Totenhem je bio sve opasniji kako se odvijala utakmica, Eriksen je u 24. minutu umalo pogodio sa 20 metara, da bi u nadoknadi prvog poluvremena uputio sjajan centaršut Dele Aliju, koji je klinički preciznim udarcem glavom savladao Kurtou.

Dele Alija traži Real, objavili su juče španski mediji, a na startu nastavka je samo potvrdio zašto ga želi prvak Evrope - na novi centaršut Eriksena reagovao je u stilu rasnog napadača i opet pogodio suprotni ugao za 2:0.

Na posljednje tri utakmice Dele Ali je dao šest golova - po dva Sautemptonu, Votfordu i Čelsiju!

Drugim golom Totenhema utakmica je bila "zaključana", jer Čelsi, koji je samo u prvih pet minuta nastavka napravio pritisak, nije pokazao reakciju do kraja utakmice - Konteova ekipa kao da se umorila od pobjeda...

"Zadovoljan sam zbog pobjede, ali i zbog činjenice što smo pokazali da možemo da budemo kompetitivni protiv vrhunskog tima kakav je Čelsi, jednog od najboljih u Evropi. U dobroj smo poziciji, treći smo na tabeli, ali mnogo je do kraja - moramo da nastavimo ovako", kazao je trener Totenhema Maurisio Poketino.

Bonus video: