Kraj jedne od najljepših priča modernog fudbala

On i Franćesko Toti posljednji su fudbalski romantici - njima je ljubav prema klubu, gradu i navijačima bila jača od izazova koji su im se nudili. Stivi Dži je tri puta odbio Murinja, nije htio ni u Real... Žrtvovao je bolju karijeru i trofeje, sve zbog crvenog dresa
50 pregleda 6 komentar(a)
Stiven Džerard, Foto: Reuters
Stiven Džerard, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.05.2015. 11:43h

Engleski fudbal od danas više neće biti isti - Stiven Džerard, simbol Liverpula, odigraće protiv Kristal Palasa posljednju utakmicu na svom stadionu, „Enfild roudu”, i oprostiti se od navijača, za koje je više od fudbalera i kapitena.

Čovjek, koji je zbog ljubavi prema klubu odbijao ponude Reala i Čelzija, i sam sebi uskratio mogućnost da sjajnu karijeru ukrasi sa mnogo više trofeja, posljednji put istrčaće na Enfild, prije nego što fudbalski put nastavi u Americi.

Dvije sedmice prije 35. rođendana, Stivi Dži će reći zbogom voljenom klubu i navijačima - poslije 17 godina i 708 utakmica jedna od najljepših priča modernog fudbala je završena...

"Uopšte ne znam kako će sve to izgledati na kraju utakmica. Kako ću zaista reći zbogom. Razmišljam o tom momentu dugo, ali izgleda mi nestvarno, jer će mi sve nedostajati. Igranje na Enfildu, navijači, saigrači... Biće emotivno, nadam se da ću ostati jak i zadržati suze...", rekao je Džerard.

Džerard je sa Liverpulom osvojio Ligu šampiona 2005. godine, Kup Uefa, dva FA kupa... Nije „redsima” donio titulu koja se čeka od 1989. godine. Bio je nestvarno blizu prošle sezone.

"Na moju karijeru u Liverpulu gledam sa ponosom. Zaista sam ponosan na sve što sam postigao, na sve što sam osvojio, na dovne trenutke koje sam proživio sa navijačima. Naravno da žalim što im nisam podario Premijer ligu, ali ispunio sam sve snove koje sam sanjao kao dječak. Moj san je bio da igram u Liverpulu, a ja sam odigrao 708 utakmica".

On i Franćesko Toti posljednji su fudbalski romantici - njima je ljubav prema klubu, gradu i navijačima bila jača od izazova koji su im se nudili. Stivi Dži je tri puta odbio Murinja, nije htio ni u Real...

"Nedostajaće mi navijači, njihova bezrezervna podrška i u teškim vremenima. Nedostajaće mi sve - i Enfild, i ljudi, i grad... Moguće da je neko promijenio mišljenje o meni, nakon odluke da ne završim karijeru ovdje, ali mislim da ću i njima ostati u lijepom sjećanju. Ja sam ponosan što sam 17 godina bio dio ovog kluba".

Džerard je i pred oproštaj ponovio da mu je žao što sa aktuelnim trenerom Brendanom Rodžersom nije sarađivao kada je bio u naponu snage, a istakao Žerara Ulijea, kao čovjeka koji mu je najviše pomogao u karijeri.

Džerard će karijeru nastaviti, vjerovatno i završiti u Los Anđeles Galaksiju...

Bonus video: