Kraj Murinjove čudesne serije, pobjeda Barse

Hihon nanio Realu prvi poraz u sezoni u Madridu, Barselona savladala Viljareal i došla na velikih osam bodova prednosti
0 komentar(a)
Murinjo, Foto: REUTERS
Murinjo, Foto: REUTERS
Ažurirano: 02.04.2011. 22:18h

Real se okliznuo protiv Sportinga iz Hihona i bukvalno riješio šampionat - gosti su slavili u Madridu sa 1:0, pa Barselona ako večeras savlada Viljareal (igraju u 22 sata) ima priliku da ode na velikih osam bodova prednosti.

Madriđani su izgubili na "Bernabeuu" prvi put u sezoni (imali su sve pobjede do sada), a ovo im je i prvi poraz nakon skoro godinu na svom terenu. Posljednji put "merengese" je u njihovom domu savladala Barselona 10. aprila 2010.

Žozeu Murinju je presudio vezista gostiju De las Kuevas koji je pogodio u 79. minutu, ali je junak Hihona bio golman Huan Pablo koji je činio čuda u duelima sa Kedirom, Ozilom, Iguainom, Adebajorom... Portugalac je tako prekinuo rekord koji je držao preko devet godina - poražen je na svom terenu prvi put još od 22. februara 2002. i meča Porto - Beira Mar (2:3).

Meču u Madridu je prethodila mala ceremonija, jer je publika imala priliku da pozdravi Brazilca Ronalda, koji je kasnije gledao poraz svog bivšeg kluba.

A kada se na taj poraz od Sportinga nadovezala pobjeda Barselone, Murinjo je slegao ramenima i prihvatio poraz. Katalonci su slavili protiv Viljareala na „Madrigalu”, a presudio je gol Đerara Pikea u 67. minutu. Aktuelni šampion sada ima osam bodova prednosti u odnosu na Real.

Valensija je savlada Hetafe u gostima sa 4:2, a briljirao je Roberto Soldado - nekadašnji igrač Reala dao je sva četiri gola!

Rezultati

Viljareal - Barselona 0:1Pike 67.

Real Madrid - Sporting Hihon 0:1De las Kuevas 79.

Hetafe - Valensija 2:4Del Moral 13, Sardinero 88 - Soldado 46, 64, 66, 77.

SjutraDeportivo - MajorkaEspanjol - RasingLevante - MalagaSosijedad - ErkulesSevilja - SaragosaOsasuna - Atletiko M.

PonedjeljakAlmerija - Atletik B.

Bonus video: