Kraj za Bufona, De Rosija, Barzaljija i Kjelinija: "Ovo je veliki udarac za italijanski fudbal"

De Rosi je kazao da je Italija doživjela "crni trenutak"
0 komentar(a)
Bufon, Foto: Reuters
Bufon, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.11.2017. 09:36h

Fudbalska reprezentacija Italije tek drugi put neće igrati na SvJetskom prvenstvu, zbog čega su se svi njeni članovi izvinjavali naciji.

"Osjećam da treba da se izvinim Italijanima zbog ovog rezultata", rekao je medijima selektor Đanpjero Ventura poslije eliminacije u baražu od Švedske.

Italija je u prvoj utakmici izgubila u gostima sa 1:0, dok je u revanšu u ponedjeljak uveče igrala bez golova kao domaćin u Milanu.

Reprezentativne karijere za Italiju završili su Đanluiđi Bufon, Danijele De Rosi, Andrea Barzalji i Đorđo Kjelini.

Kjelini je rekao da je poraz zaslužen.

"Na kraju smo zaslužili to jer ja nijesam neko ko vjeruje u sreću. Dali smo sve što smo imali, a oni su više zaslužili", rekao je Kjelini.

De Rosi je kazao da je Italija doživjela "crni trenutak".

"Malo toga može da se kaže. Na nesreću, biće mnogo vremena da se ovo analizira. Jedina stvar koju mogu da kažem jeste da smo pokazali nekoliko ideja, a ne tako mnogo u pogledu taktike", kazao je De Rosi.

Barzalji je naveo da je otišao "na najgori mogući način".

"Ovo je za sve veliko razočaranje. Nešto smo pogrešno radili. Ovo je veliki udarac za italijanski fudbal", dodao je Barzalji.

Manolo Gabijadini je rekao da "tako nešto niko nije želio", dok je Federiko Bernardeski kazao da je tragedija što Italija neće igrati na Svjetskom prvenstvu.

Bonus video: