Kralj je Ronaldo, Pelegrini i Siti nastavili da pišu istoriju

1 komentar(a)
Kristijano Ronaldo, Foto: Reuters
Kristijano Ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.04.2016. 22:03h

Sa Kristijanom Ronaldom kakvog je večeras imao Real Madrid ništa nije nemoguće, pa ni da se nadoknadi minus od dva gola - "merengesi" su zahvaljujući het-triku portugalskog majstora eliminisali Volfsburg i plasirali se u polufinale Lige šampiona šestu godinu zaredom.

U Madridu je bilo 3:0, nakon 0:2 iz Volfsburga, pa je Real pokazao da ima snagu da preokrene stvari - ima tu sigurno zasluge i Zinedina Zidana, ali CR7 je u ovom revanšu napravio razliku.

"Ronaldo ne može da postigne gol u važnom meču? Ne može jedan, ali može tri", napisao je bivši norveški napadač, a sada menadžer, Jan-Age Fjortoft na Tviteru i zavrijedio pažnju navijača Reala na toj društvenoj mreži.

Koncepcija Volfsburga se raspala u svega dva minuta, u 16. i 17, kada je Ronaldo prvo nogom iz blizine, a onda i glavom poslije kornera matirao Dijega Benalja i najavio veliku noć na "Bernabeuu".

Nisu ni "vukovi" bili toliko loši u prvom poluvremenu, a sve je teže bilo kada se u 31. minutu povrijedio Julijan Draksler i napustio igru.

Njemački tim je u finišu prvog dijela imao veliku šansu da smanji na 2:1. Da je pogodio...

Benaljo nije mogao sam

A u drugom poluvremenu, igralo se samo na polovini gostiju - Serhio Ramos je pogodio stativu prije nego što je Benaljo spasao čist gol, a odlične šanse imali su i Karim Benzema, Garet Bejl, Ronaldo...

Gol je visio u vazduhu i pao je 13 minuta prije kraja kada je Ronaldo kompletirao perfektnu partiju - pogodio je iz slobodnog udarca tako što je našao pukotinu u živom zidu Volfsburga i tada je postalo jasno da tim Ditera Hekinga nema energije da uspori pohod Reala ka polufinalu.

"Nije lako odigrati ovakav meč kada imate dva gola minusa, ali uradili smo to i srećan sam. Ronaldo? On je broj jedan", rekao je Zidan.

Bio je ovo 5. het-trik Kristijana u Ligi šampiona i po tome se izjednačio sa Lionelom Mesijem.

As Reala je do sada dao 34 gola u 36 mečeva u nokaut fazi evropske elite, a u dresu Reala je ukupno 37 puta stigao do het-trika. Brojke govore dovoljno - Ronaldo je gol mašina...

"Od njega se uvijek traži da pravi razliku, što je i jasno kada znamo kakav je igrač. On je naš lider", nije Zizu štedio komplimente na račun Ronalda.

Siti ispisao istoriju

Dok je Real u Madridu slavio preokret i Ronalda, u Mančesteru se pisala istorija - Siti je prvi put stigao do polufinala Lige šampiona.

Žrtva Pelegrinijevih "građana" je Pari Sen Žermen, a junak pobjede od 1:0 bio je Belgijanac Kevin de Brujne, koji je bio strijelac i u prvom susretu u kojem nije bilo pobjednika (2:2).

Loran Blan je promijenio strategiju za revanš (prvi put u sezoni igrao je u formaciji 3-5-2), njegov tim je dominirao, ali je domaćin već u prvom poluvremenu imao kapitalnu šansu za prolaz kada je Serhio Aguero promašio penal.

Kasnije, u jeku napada "svetaca", kada je Blan uveo i Havijera Pastorea, Siti je poveo - u 76. minutu De Brujne je mirno primio loptu, a onda sa 20 metara majstorski plasirao i matirao Kevina Trapa.

"Želimo da osvojimo Ligu šampiona", jasan je De Brujne.

Pelegrini želi da se od navijača Sitija oprosti u velikom stilu. Kako god da se završi sezona, Čileanac je definitivno ostavio trag na "Etihadu".

"Ovo je velika stvar za klub, jer svi smo ovih godina težili ka tome da napredujemo u Ligi šampiona. Nakon promašenog penala je sve bilo drugačije, izgubili smo sigurnost, ali smo kasnije reagovali kao pravi tim. Srećan sam posebno zato što smo do velikog uspjeha došli tako što nismo mijenjali način igre", poručio je Pelegrini.

Tako je Zlatan Ibrahimović opet ostao praznih ruku u Ligi šampiona, a moguće je da je i Blan ovom eliminacijom potpisao odlazak iz Grada svjetlosti na kraju sezone...

Da li PSŽ polako postaje najveći gubitnik u Ligi šampiona? Već četvrtu godinu zaredom zaustavljen je u četvrtfinalu, od čega posljednje tri sa Blanom na klupi (prije njega je jednu sezonu trener bio Karlo Anćeloti).

"Čestitam i Sitiju i Pelegriniju na istorijskom uspjehu. Ne znam da li smo u ovom dvomeču bili slabiji protivnik, ali rezultat govori da Siti ide u polufinale. U Ligi šampiona je potrebbno mnogo više, a ispostavilo se da je izostanak igrača poput Matuidija i Luiza u revanšu bio preveliki minus za nas", istakao je Blan.

Bonus video: