"Kraljevski klub" obilježio dvije decenije od debija Raula

1 komentar(a)
Raul, Foto: REAL MADRID
Raul, Foto: REAL MADRID
Ažurirano: 29.10.2014. 18:31h

Ikona Reala Raul Gonsales debitovao je za "kraljevski klub" prije tačno dvije decenije. A madridski velikan u čast dugogodišnjeg kapitena upriličio je svečanost na kojoj je proslavio taj datum.

Raul je za Real debitovao sa 17 godina, i to 29. oktobra 1994. godine na gostovanju Saragosi, koji su "merengesi" dobili sa 3:2. Ipak, Raul se nije upisao u strijelce na debiju, ali je izabrao najbolji momenat za to - već u narednoj utakmici pred svojom publikom protiv gradskog rivala Atletika.

Status legende Reala, Raul je zaslužio sa 741 zvaničnom utakmicom u dresu "merengesa", u kojima je postigao 323 gola. Osvojio je sa Realom tri Lige šampiona, dva Interkontinentalna kupa, Superkup Evrope, šest tittula u Primeri i četiri Superkupa Španije.

Nakon Reala Raul je nosio dres Šalkea, katarskog Al Sada, a na pragu je potpisivanja ugovora sa Njujork Kosmosom, klubom koji je proslavio legendarni Pele. ESPN je upravo objavio da je Kosmos objavio potpisivanje dugogodišnjeg ugovora sa Raulom, koji će i po završetku igračke karijere ostati da radi u tom klubu kao savjetnik u klupskoj akdemiji.ESPN tvrdi da će se ugovor verifikovati u naredna dva dana

Bonus video: