Kraljevski uragan: Real bolji od Barselone

Real u revanšu savladao Barselonu sa 2:1 i osvojio Superkup Španije, prvi trofej u sezoni. Iguain i Ronaldo presudili Kataloncima, koji su sat vremena igrali sa desetoricom
12 komentar(a)
Ažurirano: 29.08.2012. 23:12h

Ogroman je ulog bio u igri u revanšu Superkupa Španije, u kojem je Barselona branila 3:2 na najljućem terenu, “Santjago Bernabeu”. U 221 međusobnom duelu oba rivala su slavila 87 pobjeda, a Barsi je i remi bio dovoljan da se izjednači sa najvećim rivalo po broju trofeja, jer prije derbija je odnos bio 74:73.

Ipak, Murinjo ne bi bio Murinjo kada bi dozvolio nastavak Barsine serije neporaženosti na “Bernabeu”, koja je trajala od maja 2008. godine.

I Reale je, napokon, održao čas fudbala Barseloni, pa konačnih 2:1 ne odslikava pravo stanje stvari na terenu.

Iguain je pogledao Valdesa u oči već u 7. minutu, ali je uspješan bio tek iz slične situacije četiri minuta kasnije, nakon velike greške Maskerana. Ipak, Kristijano Ronaldo je pogodio iz prve svoje šanse za 2:0 u 19. minutu, nakon što je petom ispred nosa skinuo loptu Pikeu, dok se Argentinac propisno obrukao i četiri minuta kasnije, kada mu je Valses ponovo nogama odbranio zicer.

U 28. minutu Kristijano je opet pobjegao odbrani, Adrijano je startovao kao posljednji i morao je u svlačionicu, a pet minuta kasnije Iguain je propustio još jednu šasnu da dotuče protivnika.

Prvu šansu Barsa je imala preko Montoje u 37. minutu, ali je rezervista za malo zakasnio na pas Inijeste. U posljednjem minutu prvog dijela Mesi je fantastičnim udarcem iz slobodnjaka pogodio gornji desni ugao Kasiljasovog gola, za 2:1 i neizvjesnost u nastavku.

Probao je do poluvremena Kristijano, ali i Di Marija, ali su za malo bili nepricizni. Tek, Real je igrao sa 200 odsto mogućnosti u prvom dijelu, u kojem su Murinjovi puleni demonstrrali nevjerovatnu fizičku nadmoć i pripremljenost.

Usporile su obje ekipe u nastavku, a to je više odgovaralo Barsi. Ipak, Kasiljas je dva puta bio uspješniji od Pedra, dok se Đordi Alba nije najbolje snašao nakon sjajnog pasa Mesija.

Promašajem, petim na utakmici revanširao se Iguain na drugoj strani u 80. minutu, ali ovoga puta je Valdesa spasila stativa. Minut kasnije Iguain je zamijenjen Benzemom, dok je u 83. minutu na teren istrčao i novajlija, Luka Modrić, koji je zamijenio Ozila.

Valdes je do nadoknade uspio da ukroti dobar pokušaj Ronalda, a do kazne za promašaje Reala nije došlo zahvaljujući kapitenu, Kasiljasu koji je dobio duel oči u oči sa Montojom.

Galerija

Bonus video: