Kranjčar: Grupa je solidna, nije loše što su nas opet dopali Englezi

Realno gledano Poljska, Ukrajina i mi ćemo voditi borbu za drugo mjesto i pokušati kroz dobre rezultate ugrozimo i prvo mjesto.
0 komentar(a)
Euros, Foto: Savo Prelević
Euros, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.07.2011. 21:34h

Selektor Crne Gore Zlatko Kranjčar, koji je bio prisutan u Riju u društvu generalnog sekretara Momira Đurđevca, zračio je optimizmom nakon žrijeba.

"Jesam optimista, grupa je solidna. Opet nas je zapala Engleska, što i nije loš izbor iz grupe sa nosiocima, jer nam rezultati u ovim kvalifikacijama daju za pravo da se nadamo novoj borbi za prvo mjesto. Realno gledano Poljska, Ukrajina i mi ćemo voditi borbu za drugo mjesto i pokušati kroz dobre rezultate ugrozimo i prvo mjesto", rekao je Kranjčar.

"Pošto smo u svojoj kvalifikacionoj kampanji za Euro pokazali svoju kvalitet i moć, mislim da ne trebamo strahovati od imena protivnika. Treba samo da budemo na istom nivou igre, motivacije, želje kao u ovom ciklusu, što nam, siguran sam, neće nedostajati i vjerujem da možemo ostavriti svoj cilj."

Naš selektor, međutim, podsjeća da su u njegovim mislima trenutno samo naredne utakmice u kvalifikacijama za Euro. O protivnicima za Brazil, kaže, znaćemo više nakon Evropskog prvenstva.

"O protivnicima ćemo više razmišljati nakon Evropskog prvenstva, jer ćemo imati priliku da vidimo Poljsku i Ukrajinu upravo na turniru čiji su domaćini. Sada svoje misli i koncentraciju moramo usmjeriti ka Velsu, Engleskoj i Švajcarskoj i uspješno privesti kraju nastup u ovom kvalifikacijama" rekao je Kranjčar.

Bonus video: