Kranjčar: Možda smo sada u još boljoj poziciji

Sve je isto. Ništa se nije promijenilo. Gostovanje Velsu je ključno za drugu poziciju, a možda i za najbolju drugu - poručio je Kranjčar
0 komentar(a)
Cico Kranjčar, Foto: Vesko Belojević
Cico Kranjčar, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 04.06.2011. 22:50h

Zlatko Kranjčar je najavljivao pobjedu, ali nije bio razočaran ni zbog remija.

"Rezultatom ne možemo da budemo zadovoljni, jer smo imali pobjednička očekivanja. Čestitam igračima, kod većine njih je kraj sezone, a odigrali su vrlo dobru utakmicu. Gledajući cijeli tok meča, mislim da smo zaslužili pobjedu, ali u fudbalu neki put treba i malo sreće. Bez obzira na rezultat, ni malo nismo izgubili poziciju, naprotiv. Nakon rezultata susreta između Engleske i Švajcarske, ona je ostala ista, ako ne i bolja kada je u pitanju naš plasman na Evropsko prvenstvo. Jesen ćemo dočekati spremni, jer nam se vraćaju Džudović i Vukčević, Jovetić će biti u punoj formi, Drinčić još bolji. Sa velikim optimizmom očekujemo dalji tok kvalifikacija", rekao je Kranjčar na konferenciji za novinare.

Selektor „hrabrih sokola” je poručio da sada možda još više vjeruje u odlazak na EURO 2012.

"Ovaj bod nam i dalje drži distancu u odnosu na Bugare i Švajcarce, drži nas na prvoj poziciji sa Englezima i sa otvorenom mogućnosti da pobjedom u Velsu osiguramo drugo mjesto. Mislim da smo bili bliži pobjedi, da smo bili bolji, ali smo primili nesmotren gol, koji nije smio da nam se dogodi. Prebrzo su odigrali prekid, a mi nismo dobro reagovali. S druge strane, imali smo i prečku i stativu i još nekoliko izglednih situacija. Nisam nezadovoljan tim bodom. Naprotiv, zadovoljan sam odnosom igrača i fizičkim predispozicijama koje su prikazali na kraju sezone".

• Nakon izjednačenja Bugara ste često gestikulirali, tjerali igrače da idu naprijed. Da li ste bili nezadovoljni njihovom igrom u tim trenucima?

"Kod 1:1 su izgubili malo vjeru u sebe, ali smo opet bili opasni. Bila je dobra šansa Mirka i jedna pozicija Đalovića sa desne strane, a da se vratio bolji pas Jovetiću mogao je da se postigne gol. Sve u svemu, moram da čestitam i svojim igračima i Bugarima, jer su i oni zaslužni za ovako dinamičnu utakmicu".

• Mislite li da Vučinić nije imao svoje veče?

"Imao je vrlo promjenljivu sezonu u svom klubu, ali je pružio sve kada je u pitanju odnos i ponašanje na terenu. Nije bio raspoložen za onaj potez koji se očekuje, a to je gol ili završni pas koji on inače ima. To je za mene razumljivo, nijednom igraču ništa ne zamjeram".

• Koliko se promijenila pozicija Crne Gore u kvalifikacijama?"Sve je isto. Ništa se nije promijenilo. Gostovanje Velsu je ključno za drugu poziciju, a možda i za najbolju drugu".

• Šta je bilo sa Savom Pavićevićem?"U koljenu je osjetio bol, koji je hroničan. Do tog trenutka je odigrao odlično i bio je na terenu dok god je mogao. Bilo je korektno i pošteno kada je rekao da više ne može da igra zbog toga. Ništa se, međutim, nije promijenilo u našoj igri time što je Savo izašao ili Vlado Božović. Zapravo smo bili još ofanzivniji, jer smo imali Đalovića, Jovetića i Vučinića u napadu", zaključio je Kranjčar.

Savez je na potezu

Prethodnih sedmica mnogo se pričalo o ugovoru Zlatka Kranjčara sa FSCG. Na pitanje da li ostaje, lakonski je odgovorio:

"To ćemo vidjeti ovih dana. Savez je na potezu. Ja imam svoj ugovor, koji važi do kraja kvalifikacija ili eventualno do nekih drugih ponuda. Ja se time ne opterećujem. Ovom utakmicom zaokružili smo jedan ciklus, ostvarili i više nego što smo očekivali i mislim da time svi moramo da budemo jako zadovoljni".

Bonus video: