Kratko i jasno - maestro Hoakin [VIDEO]

Sve ovo je izgledalo čarobno, igrao sam kao u transu. Nije lako sve ovo objasniti, ali uživam u dresu Betisa - rekao je Hoakin
2425 pregleda 1 komentar(a)
Možda igra posljednju sezonu u karijeri: Hoakin, Foto: As
Možda igra posljednju sezonu u karijeri: Hoakin, Foto: As

Majstor je majstor, to ne može da se promijeni uprkos godinama. Hoakin, legenda Betisa, ima ih čak 38, ali iz vikenda u vikend španska javnost može da uživa u svemu što radi nekadašnji reprezentativac „crvene furije”.

Hoakin je pažnju na sebe skrenuo i juče - postigao je tri gola za 20 minuta duela protiv Atletik Bilbaa i postao rekorder La Lige - najstariji je igrač koji je upisao het-trik, sa 38 godina i 140 dana.

Rekord je od 15. marta 1964. godine držao legendarni Alfredo di Stefano. Postigao je tri pogotka sa 37 godina i 255 dana.

- Sve ovo je izgledalo čarobno, igrao sam kao u transu. Ne znam, nije lako sve ovo objasniti, ali uživam u dresu Betisa - rekao je Hoakin.

Nije Hoakin samo rekorder Primere, već i svih najjačih pet liga u Evropi. Najstariji strijelac het-trika u Bundesligi je Klaudio Pisaro (37 godina, 151 dan), u Premijer ligi Tedi Šeringem (37 godina, 146 dana), u Italiji je to uradio Silvio Piola kada je imao 37 godina i 51 dan, a u Francuskoj Toni Kaskarino sa 37 i 31.

Odavno je poznata ljubav koja veže Betis i Hoakina. On je dijete kluba za čiji je prvi tim debitovao 2000. godine. Kasnije je nosio dres Valensije, Malage i Fiorentine, ali je nakon devet sezona odlučio da se vrati.

Nema više ni dileme, Hoakin će u zelenom dresu završiti karijeru. Možda se to već dogodi na kraju ove sezone.

- Na kraju je mnogo važnije što smo pobijedili Atletik - istakao je skromno Hoakin, čije je puno ime Hoakin Sančes Rodriges.

Zato ga, na kraju krajeva, i obožavaju navijači Betisa. Jer, za njega je klub ispred svega i ispred svih.

Bonus video: