Krauč o Prosinečkom: Pušio je prije utakmice, tokom tuširanja...

Krauč i Prosinečki su bili saigrači u engleskom klubu u sezoni 2001/02, a Žutog se najviše sjeća po - pušenju
419 pregleda 0 komentar(a)
Robert Prosinečki, Foto: Twitter
Robert Prosinečki, Foto: Twitter
Ažurirano: 07.12.2017. 08:12h

Napadač Stouka Piter Krauč u razgovoru za magazin FourFourTwo govorio je o saradnji sa Robertom Prosinečkim u Porsmutu.

Krauč i Prosinečki su bili saigrači u engleskom klubu u sezoni 2001/02, a Žutog se najviše sjeća po - pušenju.

"Pušio je prije utakmice, na poluvremenu, tokom tuširanja, nakon utakmice... Nije mogao bez cigareta. Pušio je crveni Marlboro, nevjerovatno", rekao je visoki engleski napadač.

Krauč je te sezone sjajno sarađivao sa Prosinečkim.

"Mislim da sam postigao 19 golova te sezone, a on mi je gotovo svaki servirao kao na tacni. Nije mnogo pričao, ali je razumio mnogo više nego što je ostavljao utisak da razumije", istakao je Krauč.

"S njim ste mogli pričati i odgovarao bi na savršenom engleskom, ali kada biste mu rekli da se vrati u odbranu, pravio bi se da ne razumije", rekao je Krauč.

Još se pamti legendarni snimak Zvezdine proslave evropskog prvaka 1991. i reakcija Prosinečkog kada je shvatio da ga snima kamera u trenutku dok je palio cigaretu.

Prosinečki je tokom karijere, pored Porsmuta, nastupao između ostalog i za zagrebački Dinamo, Crvenu zvezdu, Real, Ovijedo, Barselonu i Sevilju.

Najveći uspjeh ostvario je 1991. kad je sa Zvezdom došao do titule prvaka Evrope i svijeta. Igračku karijeru je završio 2005, a prethodne tri godine bio je selektor reprezentacije Azerbejdžana.

Bonus video: