Krojf iznerviran imenovanjem Van Gala za direktora Ajaksa

"U utorak poslijepodne sam bio u Amsterdamu i nakon što sam otputovao u Barselonu, sazvan je sastanak za sljedeći dan, što sigurno nije slučajnost. Bilo je jasno da neću moći da prisustvujem", objasnio Krojf
0 komentar(a)
Johan Krojf, Foto: Wikipedia
Johan Krojf, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 18.11.2011. 21:48h

Legendarni Holanđanin Johan Krojf poznat je kao vječiti buntovnik, ali i da se njegova riječ itekako poštuje.

Samo nekoliko dana nakon što je objavljena informacija da je Luis Van Gal imenovan za novog direktora Ajaksa, oglasio se i Krojf.

Povratak Van Gala, koji je sa Ajaksom 1995. godine osvojio Ligu šampiona, iznervirala je Krojfa, koji godinama nije u dobrim odnosima sa novim operativcem “kopljanika”.

Najviše ga je zaboljelo to što kao član Izvršnog odbora nije znao za ovo imenovanje, a nije prisustvovao sastanku, jer je sazvan čim je on otputovao u Barselonu.

“Ne znam što bih rekao, jer zaista ništa nisam znao. Misliš da si na dobrom putu i onda se odjednom dogodi ovo. Zakonski je sve u redu, ali jasno je da ovo ne valja. U utorak poslijepodne sam bio u Amsterdamu i nakon što sam otputovao u Barselonu, sazvan je sastanak za sljedeći dan, što sigurno nije slučajnost. Bilo je jasno da neću moći da prisustvujem sjednici”, objasnio je Krojf.

Van Gal je prije nekoliko nedjelja rekao da bi bilo nemoguće sarađivati sa Krojfom, pa je jasno da su bivšem uspješnom fudbaleru dani u klubu odbrojani.

Prvi saradnici Van Gala, koji na novu funkciju stupa 1. jula, biće sportski direktor Dani Blind i finansijski direktor Martin Sturkenbum.

Bonus video: