Kros srušio Španiju, ništa od spektakla u Mančesteru

1 komentar(a)
Argentina - Portugal, Foto: Reuters
Argentina - Portugal, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.11.2014. 22:25h

Očekivao se veliki okršaj Kristijana Ronalda i Lionela Mesija, a viđen je - prilično dosadan duel Portugala i Argentine na "Old trafordu" u kojem je na gol moralo da se čeka sve do 91. minuta.

I postigao ga je 21-godišnji napadač Lorijena Rafael Gereiro u sudijskoj nadoknadi na pas Rikarda Kvarežme i tako ukrao šou Ronaldu i Mesiju koji su, možda iznenađujuće, na terenu proveli samo 45 minuta.

Selektori Fernando Santoš i Herardo Martino očigledno nisu bili impresionirani najavama da je ovo novi sudar dva najbolja igrača na planeti...

"Ono što sam želio da vidim - vidio sam. Nismo briljirali, bio je ovo pravi takmičarski meč i drago mi je što smo pobijedili", rekao je Santoš, bivši selektor Grčke.

A na "Balaidosu" u Vigu su se sastali aktuelni i bivši prvak svijeta - Njemačka i Španija.

I tamo je viđen pogodak u finišu, a djelo je Tonija Krosa, pa je duel prilično kombinovanih timova pripao "manšaftu".

Ovo je, inače, prvi poraz Visentea del Boskea na svom terenu od kada je selektor "crvene furije".

Škotska je imala velike planove protiv Engleske u ostrvskom klasiku, ali izgleda je ovo neki novi, moćni, Albion, pa na "Seltik parku" u Glazgovu dileme nije bilo.

Sastav Roja Hodžsona je slavio sa 3:1, a upisali su se Aleks Okslejd-Čembrlen i dva puta Vejn Runi i donijeli šestu uzastopnu pobjedu...

Albionu je to najveći niz trijumfa još od 2006. godine - tada je slavio osam puta u nizu.

Albanija je nakon duela sa Francuskom u subotu pokazala da je ozbiljan tim i protiv Italije, ali je u Đenovi morala da se zadovolji minimalnim porazom.

Jedini gol na "Ferarisu" je dao Stefano Okaka u 82. minutu uz pomoć protivničkog igrača Hamdija Salihija, pa selektor "azura" Antonio Konte ima razloga da vjeruje u bolje dane italijanskog fudbala, jer je šansu dao Antoneliju, Moretiju, De Lisvestriju, Perinu, Bertolaćiju, Okaki, Gabjadiniju...

Srbija je poslije debakla od Danske u kvalifikacijama promijenila selektora, Dika Advokata je zamijenio Radovan Ćurčić, i ta šok terapija je dala rezultat u Grčkoj - Radosav Petrović glavom i Nemanja Gudelj projektilom s preko 30 metara donijeli su „orlovima” trijumf protiv Helena.

"Kredit selektoru Ćurčiću i mom timu. Ovo je izgledalo mnogo bolje i ozbiljnije", rekao je kapiten Srbije Bane Ivanović.

Kolumbija je u Ljubljani bila bolja od kombinovanog tima Slovenije, a jedini gol je postigao napadač Borusije Adrijan Ramos u 43. minutu nakon što su prekid na "foru" izveli Huan Kvadrado i Hames Rodriges.

Republika Irska je deklasirala Sjedinjene Američke Države (4:1), dok je Švajcarska u 87. minutu golom Fabijana Freja izbjegla poraz u Vroclavu protiv Poljskez (2:2).

Bonus video: