Kros: U reprezentaciji nema rasizma, Ozil je s pravom krtikovan, nije objasnio sliku sa Erdoganom

"Uvijek smo posvećeni raznolikosti i integraciji. Mesut je dobar primjer“, rekao je Kros
1 komentar(a)
Toni Kros, Foto: Reuters
Toni Kros, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.08.2018. 09:48h

Ne stišava se bura oko povlačenja Mesuta Ozila iz reprezentacIje Njemačke.

Nakon oštrih izjava na relaciji Ozil-Savez-navijači, sada se oglasio i Toni Kros, koji je demantovao da u reprezentaciji Njemačke ima rasizma.

"Ozil je zaslužan igrač za reprezentaciju i zaslužio je da se na bolji način oprosti. Godinama sam igrao s njim i znam da je fin momak, ali način na koji se povukao nije u redu. Razuman dio njegovog saopštenja nadjačan je besmislicama, mislim da on zna da nema rasizma unutara reprezentacije i Saveza. Uvijek smo posvećeni raznolikosti i integraciji. Mesut je dobar primjer“, rekao je Kros.

Ozil je krajem jula u otvorenom pismu saopštio da se povlači iz reprezentacije. On je tada napao čelnike saveza, medije i navijače, optuživši ih za rasizam. Uzvratio mu je predsjednik Bajerna, Uli Henes. On je tada rekao da je "Ozilova igra s...."

“Mesut je kritikovan zbog fotografije sa Erdoganom, i to s pravom, a propustio je priliku da sve obrazloži. Uprkos tome, dobio je podršku tima. Poslije su njega, kao i druge, kritikovali zbog loših igara na SP, te kritike nijesu uvek bile umjesne, ali kroz to prolaze svi igrači“, kazao je Kros.

Za razliku od Ozila, Kros ne namjerava da se povuče iz nacionalnog tima.

“Nastaviću da igram za reprezentaciju. Postavio sam Euro 2020. sebi kao veliki cilj, želim da budemo uspješni. Razmišljao sam u raznim pravcima prije i naročito poslije Rusije, osjećao sam da mi treba više odmora kako bih ostao duže na vrhunskom nivou, i fizički i mentalno je zahtevno. Ipak, razgovarao sam sa selektorom Levom i pronašli smo rješenje kako da se odmorim tu i tamo, svi želimo da budem spreman na EP“, kaže Kros, koji je u dresu "Elfa", odigrao 86 utakmica.

Bonus video: