Kuman o finalu protiv Portugala: To nije samo duel Van Dajka i Ronalda

Holanđani su do pobjede došli poslije preokreta
942 pregleda 0 komentar(a)
Ronald Kuman, Foto: Reuters
Ronald Kuman, Foto: Reuters

Reprezentacija Holandije savladala je sinoć Englesku 3:1 poslije produžetaka u polufinalu Lige nacija, a nakon meča selektor "lala" Ronald Kuman rekao je da se njegova selekcija neće na tome zaustaviti.

Holanđani su do pobjede došli poslije preokreta. Engleska je povela golom Rašforda iz penala, koji je skrivio mladi Matijas de Liht. Najtraženiji mladi igrač iskupiO se u 72. minutu kada je poravnao rezultat.

"Svima je jasno kakvu je grešku napravio i činilo mi se da nema razloga da o tome pričamo. Fantastično je što se kasnije iskupio golom. Pokazalo se da svi možemo da pogriješimo“, rekao je Kuman."

Pobjedu Holanđanima u produžetku donio je Kvinsi Proms sa dva gola, a dobru partiju pružio je i Frenki de Jong. O novom igraču Barselone Kuman je govorio poslije meča.

"Ljudi često govore o tome šta on radi sa loptom, koliko je miran i kako je lako osvaja. Čini da sve izgleda tako jednostvano. Naravno da je on igrač utakmice", pohvalio je svog igrača Kuman.

Holanđani će u finalu igrati protiv domaćina, Portugala. Meč je najavljen kao duel Virdžila van Dajka i Kristijana Ronalda.

"To je borba Portugala i Holandije, a ne borba dva igrača. Znamo da je važno da imate dobrog defanzivca kada igrate protiv ekipe u kojoj je Kristijano, međutim mi želimo da držimo loptu u našem posjedu i gradimo napade, ne samo da se branimo", jasan je Kuman.

Bonus video: