Kuman zvanično na klupi Evertona

"Everton je klub velike istorije i istinske ambicije, tako da sam ponosan što sam dio onoga što želimo da budemo i mjesta na koje ćemo ići "
0 komentar(a)
Ronald Kuman, Foto: Reuters
Ronald Kuman, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.06.2016. 10:35h

Engleski fudbalski prvoligaš Everton imenovao je danas Ronalda Kumana za novog trenera, a klub je saopštio da je ugovor potpisan na tri godine.

Dosadašnji trener Sautemptona jedini je čovjek koji je igrao u "velikoj trojci" holandskog fudbala, a onda i trenirao Ajaks, PSV i Fejenord. Kao trener je osvojio tri prvenstva Holandije, holandski kup, a sa Barselonom Kup kralja u Španiji.

Kao igrač je još trofejniji, a najveću slavu stekao je u Barseloni, sa kojom je osvojio četiri prvenstva i Kup šampiona. Sa reprezentacijom Holandije osvojio je Evropsko prvenstvo kao igrač.

Sautempton je u prethodne dvije sezone s njim završavao na sedmom i šestom mjestu, odnosno do kvalifikacija za Ligu Evrope.

Predsjednik Evertona Bil Kenrajt rekao je da je jako zadovoljan što je klub uspio da dovede trenera koji je bio prvi izbor od rastanka s Robertom Martinesom.

"Ronald ima vrlo uspješne rezultate u fudbalu, i zbog svega što je učinio kao trener i igrač, automatski zaslužuje poštovanje. Naše nade i težnje kao navijača Evertona su uz njega, kao što su i potpuna podrška Upravnog odbora, dioničara i navijača", rekao je Kenrajt.

Kuman je takođe izrazio zadovoljstvo što je došao u jedan od najpopularnijih klubova u Engleskoj.

"Everton je klub velike istorije i istinske ambicije, tako da sam ponosan što sam dio onoga što želimo da budemo i mjesta na koje ćemo ići zajedno s predsjednikom i (suvlasnikom) Farhadom Moširijem. Jedva čekam da upoznam sve u klubu i da počnemo pripreme za veliku sezonu u Premijer ligi", rekao je Kuman.

Bonus video: