Kutinjo „osušio“ nade Junajteda, Vukčević pogurao Bragu do četvtfinala

Bajer Leverkuzen - Viljareal 0:0, Lacio - Sparta 0:3, Valensija - Atletik Bilbao 2:1, Anderleht - Šahtjor 0:1, Braga - Fenerbahče 4:1, Mančester junajted - Liverpul 1:1, Sevilja - Bazel 3:0, Totenhem - Borusija Dortmund 1:2
1 komentar(a)
Kutinjo, Foto: AP
Kutinjo, Foto: AP
Ažurirano: 17.03.2016. 22:18h

„Ako slučajno primimo gol, daćemo im četiri“ - rekao je menadžer Mančester junajteda Luj van Gal u najavi revanša osmine finala Lige Evrope sa Liverpulom.

„Đavoli“ su primili pogodak i to kakav – Kutinjo je u posljednjem minutu prvog dijela mesijevski potkopao loptu i „suvim listom“ prevario De Heu – a na vrelom Old Trafordu, uprkos žestokom tempu koji su nametnuli, nisu bili u stanju da zatresu mrežu gostiju više od jednom. Marsijal je u 32. šutem sa bijele tačke savladao Minjolea, što, ispostavilo se, nije poremetilo „redse“...

Philippe Coutinho 1-1 | Manchester United vs... by SportLive2

Nikola Vukčević bio je jedan od tvoraca velikog slavlja Brage. Prodorom i dodavanjem crnogorski reprezentativac je u 11. minutu pocijepao odbranu Fenerbahčea i omogućio Egipćaninu Hasanu da izjednači ukupni rezultat.

1-0 Ahmed Hassan Goal - Braga v... by mszabi

Domaće nije pokolebao ni pogodak turskog reprezentativca Potuka u trećem minutu sudijskog dodatka prvog dijela. Drama na Gradskom stadionu nije izostala – sredinom drugog dijela Topal je skrivio jedanaesetarac i zaslužio isključujući, drugi žuti karton. Nakon gola Žozuea, čuvara mreže gostiju Demirela savladali su i Nišlija Nikola Stojiljković i Silva, odvodeći Bragu u četvrtfinale. Nervozni Fener meč je završio sa osmoricom...

Branilac trofeja Sevilja lako je preskočila Bazel, kome je između 35. i 45. minuta utrpala tri pogotka.

U sjutrašnjem žrijebu naći će se još jedan pobjednik takmičenja Šahtjor, koji je ponovo pobijedio Anderleht.

U duelu drugoplasiranih ekipa engleskog i njemačkog šampionata, Borusija je drugi put pobijedila Totenhem – u Londonu, presudio je fenomenalni Obamejan sa dva gola.

Prvi put od 1993. godine, kada je igrala u četvrtfinalu Kupa pobjednika kupova, praška Sparta se probila do najbolje osmorke u nekom evropskom takmičenju.

Nasljednici tadašnje zvijezde „crvenih“ Pavela Nedveda šokirali su upravo klub u kome je proslavljeni češki fudbaler započeo svoju internacionalnu karijeru – Lacio.

Nakon 1:1 u prvom meču osmine finala Lige Evrope na svom terenu, fudbaleri iz „zlatnog Praga“ su zlata vrijednu pobjedu na rimskom Olimpiku (3:0) iskovali majstorijama čeških reprezentativaca Dočkala, Krejčija i Juliša u prvom dijelu.

Lazio 0 - 3 Sparta Prag First Half All Goals... by goals5

Bili su to praktično i jedini organizovaniji prelasci gostiju na polovinu „nebesko-plavih“, koji su u nastavku uzaludno pokušavali da makar ublaže poraz.

Nestala je i posljednja slamka za spas Gerija Nevila. Engleski stručnjak uživao je na Mestaji većim tokom meča svoje Valensije sa Atletik Bilbaom, ali mu je na kraju prisjelo. „Slijepi miševi“ su do 37. minutu postigli dva gola i imali rezultat za prolaz, dok ih u 76. minutu nije rastužio nezaobilazni veteran, njihov bivši igrač Aduriz. Golu je prethodila virtuozna asitencija „štiklom“ Raula Garsije, jedinog strijelca u prvom susretu...

Aritz Aduriz Goal HD - Valencia 2-1 Ath Bilbao... by football-goals

Ako nije prošla Valensija, jeste tim iz njenog komšiluka Viljareal, koji je rutinski održao nulu na gostovanju u Leverkuzenu.

LIGA EVROPE - revanš mečevi osmine finala

Bajer Leverkuzen – Viljareal 0:0 – prvi meč 0:2

Lacio – Sparta 0:3 (0:3) – prvi meč 1:1

(Dočkal 10, Krejči 12, Juliš 44)

Valensija – Atletik Bilbao 2:1 (2:0) – prvi meč 0:1

(Mina 13, Aderlan 37 – Aduriz 76)

Anderleht – Šahtjor 0:1 (0:0) – prvi meč 1:3

(Eduardo 90)

Braga – Fenerbahče 4:1 (1:1) – prvi meč 0:1

(Hasan 11, Žozue 69 (penal), Stojiljković 74, Silva 83 – Potuk 45)

Mančester junajted – Liverpul 1:1 (1:1) – prvi meč 0:2

(Marsijal (penal) 32 - Kutinjo 45)

Sevilja – Bazel 3:0 (3:0) – prvi meč 0:0

(Rami 35, Gameiro 44, 45)

Totenhem – Borusija Dortmund 1:2 (0:1) – prvi meč 0:3

(Son 74 - Obamejan 24, 72)

Bonus video: