Lam najbolji fudbaler Njemačke u sezoni 2016/2017.

Bivši kapiten Bajerna pobijedio ispred Krosa i Obamejanga. Najbolji trener Julijan Nagelsman iz Hofenhajma, koji je juče proslavio 30. rođendan
0 komentar(a)
Filip Lam, Foto: Beta AP
Filip Lam, Foto: Beta AP
Ažurirano: 24.07.2017. 08:48h

Bivši kapiten Bajern Minhena Filip Lam proglašen je za najboljeg njemačkog fudbalera u sezoni 2016/2017.

„To je velika čast i zaista sam zadovoljan time. Mislim da su novinari prilikom glasanja gledali na moju cijelu karijeru”, rekao je 33-godišnji Lam, koji se povukao u maju ove godine.

U izboru njemačkih sportskih novinara 2. mjesto je zauzeo vezni igrač Real Madrida Toni Kros, dok je na trećem Pjer-Emerik Obamejang iz Borusije Dortmund.

Lam je osvojio osam titula Bundeslige, šest pehara u Kupu Njemačke, jedan trofej Lige šampiona i Svjetsko prvenstvo 2014. godine, a treći put je dobio ovo priznanje.

„Istorija pokazuje da je nevjerovatno teško da odbrambeni igrač bude proglašen za najboljeg fudbalera godine, to je više uobičajeno za napadače”, rekao je Lam.

On je naslijedio svog bivšeg saigrača Džeroma Botenga, koji je prošle godine bio izabran za najboljeg njemačkog igrača.

Za najboljeg trenera je proglašen Julijan Nagelsman. Stručnjak koji je juče proslavio tek 30. rođendan je oduševio sa Hofenhajmom, koji je prvi put u istoriji doveo do mjesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Drugi je bio Kristijan Štrajh iz Frajburga, a treći Ralf Hazenhitl iz RB Lajpciga.

„Svaka nagrada ima svoju vrijednost, bez obzira na to da li je daju navijači ili novinari. Oni svakog dana prate fudbal. Oduševljen sam nagradom, ali je prepoznavanje uspjeha samo još jedfan razlog da radim još više. To pokazuje da sam na pravom putu”, rekao je Nagelsman.

Bonus video: