Lampard: Meč sa Vilom kao utakmica koja je promijenila istoriju Čelsija

Čelsiju je 2003. protiv "redsa" bila potrebna za plasman u Ligu Šampiona, a da kojim slučajem to nisu uspjeli da urade, Roman Abramovič vjerovatno ne bi ni kupio klub
687 pregleda 0 komentar(a)
Lampard, Foto: Reuters
Lampard, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.05.2019. 10:21h

Menadžer Derbija Frenk Lampard svjestan je koliki značaj ima predstojeće finale plej-ofa protiv Aston Vile, u kome ćemo dobiti posljednjeg učesnika Premijer Lige naredne sezone.

Lampard je ovaj duel uporedio sa možda i presudnom utakmicom za noviju istoriju Čelsija, koju su igrali sa Liverpulom 2003, prenosi Sport klub.

Tada je Čelsiju bila potrebna pobjeda kako bi se plasirao u Ligu Šampiona, a da kojim slučajem to nisu uspjeli da urade, Roman Abramovič vjerovatno ne bi ni kupio klub.

"Ako bih ovo morao sa nečim da uporedim, to je taj meč Čelsija prije nego što je Abramovič došao u klub.

Igrali smo protiv Liverpula za plasman u LŠ. Da smo izgubili, klub bi bio u ozbiljnoj nevolji, a pobjedom bi se stvari promijenile.

Mada, nismo bili svjesni koliko će se dobro promijeniti. Bilo je velikih tenzija među igračima prije meča, ali to ovdje ne osjećam.

Ovo je krucijalna utakmica za klub, ali potrudili smo se da igrači ne misle o tome. Želim da na ovo gledaju samo kao na fudbalski meč.

Igrači ne treba da razmišljaju o 170 miliona funti, već samo treba da razmišljaju o onome što nas čeka u ponedjeljak", poručio je Lampard.

Bonus video: