Lampard: Murinjo može da vodi Mančester junajted

0 komentar(a)
Frenk Lampard, Foto: Beta/AP
Frenk Lampard, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.03.2016. 21:01h

Legenda Čelsija Frenk Lampard rekao je da vjeruje da je bivši trener tog kluba Žoze Murinjo može da uspješno vodi Mančester junajted ako ga na ljeto preuzme.

Portugalski trener u decembru je dobio otkaz u Čelsiju i od tada je glavni favorit da zamijeni svog nekadašnjeg mentora Luja van Gala u Junajtedu.

Lampard je u prvom Murinjovom mandatu u Čelsiju, od 2004. do 2007. godine, osvojio dvije titule i tri trofeja ukupno. On je ubijeđen da bi njegov bivši šef imao uspjeha na Old Trafordu.

"Mislim da Murinjo može da vodi bilo koji klub na svijetu i mislim da je njegov učinak do sada to pokazao. Bez obzira da li je u pitanju Porto, takozvani manji evropski tim, ili Čelsi, sa kojim ste vidjeli šta je uradio; zatim, Inter je doveo do osvajača Lige šampiona, kao i Real Madrid", rekao je fudbaler Njujork sitija za sajt Gol (goal.com).

Lampard je rekao da vođenje Junajteda nije lako, ali da Murinjo ima sve što je potrebno da uspije.

"Nijedan posao nije pretežak za njega. Vođenje Mančester junajteda nije lako, kao što neće biti lako ni Antoniju Konteu u Čelsiju (mediji nagađaju da će italijanski trener na ljeto preuzeti 'plavce'), ali on ima sve što je potrebno da uspije", rekao je Lampard.

Bonus video: