Lampard protiv Terija - ko ide u Premijer ligu?

Aston Vila i Derbi kaunti na “Vembliju” igraju finale plej-ofa engleskog Čempionšipa
1374 pregleda 0 komentar(a)
Glavni adut Vile: Džek Griliš, Foto: Beta-AP
Glavni adut Vile: Džek Griliš, Foto: Beta-AP

Najvrednija utakmica klupskog fudbala, u kojoj je na talonu čak 170 miliona funti, igra se danas na “Vembliju” - sastaće se Aston Vila i Derbi kaunti u finalu plej-ofa Čempionšipa i boriće se za plasman u Premijer ligu.

Meč “lavova” i “ovnova” u londonskom hramu fudbala (16 časova) malo ko je mogao da predvidi tokom sezone u kojoj su dugo dominirali Norič, Šefild junajted (ušli su direktno u englesku elitu) i Lids junajted, tragičar kojeg je upravo Derbi eliminisao u polufinalu.

Okršaj Vile i Derbija obilježiće igračke legende Čelsija, sada u drugoj funkciji - Džon Teri je pomoćnik Dina Smita na klupi velikana iz Birmingema, dok je na drugoj strani menadžer Frank Lampard.

- Derbi protiv Vile, ulog je Premijer liga. Biće dobro vidjeti Džona opet, ali sada nismo na istom zadatku - rekao je Lampard.

Derbi je regularni dio završio na šestom mjestu, imao je dva boda manje od Vile, a do plej-ofa je stigao u posljednjem kolu... Aston Vila je, s druge strane, dugo bila u sredini tabele, a onda je serijom od 10 pobjeda zaredom došla u situaciju da vrati Premijer ligu na “Vila park”.

- Moji igrači imaju šansu da postanu ikone - rekao je Smit i dodao:

- Posljednjih 15-16 utakmica smo bili u situaciji da moramo da pobijedimo. Ni ovaj meč nije drugačiji, svi znamo koliko je bitan - istakao je Smit.

Aston Vili, sedmostrukom prvaku Engleske, ovo je treća sezona zaredom u Čempionšipu, dok je Derbi u elitnom društvu nije bio od sezone 2007/08.

Tradicija međusobnih mečeva ide u korist Vili, jer je ove sezone slavila u oba duela (3:0, 4:0), a izgubila je samo jednom u posljednjih devet utakmica, uz šest trijumfa.

Bonus video: