Lampard: Razočarani smo, ali želimo da je osvojimo LE

"Postoje teški periodi u svakoj sezoni, ali smo sada u toj poziciji da smo se kvalifikovali za Ligu šampiona, a još ćemo igrati i veliko finale Lige Evropa protiv Benfike", kazao je Lampard.
0 komentar(a)
Lampard, Foto: Beta/AP
Lampard, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 14.05.2013. 19:11h

Fudbaler Čelzija Frenk Lampard rekao je danas da je razočaran što je njegova ekipa eliminisana iz Lige šampiona, ali da će tim učiniti sve da pobijedi Benfiku u finalu i osvoji Ligu Evropa.

"Moramo da budemo maksimalno koncentrisani kako bismo ostvarili rezultat koji želimo. Benfika je dobar tim, kao što je to bio Bajern prošle godine u finalu Lige šampiona u Minhenu. Razočarani smo što smo u Ligi Evropa, ali želimo da pobijedimo u ovom velikom evropskom finalu", rekao je Lampard na konferenciji za novinare u Amsterdamu.

Čelzi će se sjutra od 20.45 na Amsterdam areni sastati sa Benfikom u finalu Lige Evropa.

"Postoje teški periodi u svakoj sezoni, ali smo sada u toj poziciji da smo se kvalifikovali za Ligu šampiona, a još ćemo igrati i veliko finale Lige Evropa protiv Benfike", kazao je Lampard.

Novinare je zanimalo i da li će sljedeće sezone ostati u Čelziju, na šta je Lampard odgovorio: "Ovde sam da osvojim trofej sa Čelzijem, ne znam gde mi je budućnost".

Golman londonskog kluba Petr Čeh kazao je da će sezonu smatrati uspješnom samo ako njegova ekipa osvoji Ligu Evropa.

"Ako pobijedimo Benfiku sezonu ću smatrati uspješnom. Nema veze što su nam pripisali ulogu favoritu, moramo da se borimo svih 90 minuta, ili više ako bude potrebno. Nije bitno kako ćemo pobediti, da li poslije regularnog dela, produžetaka ili penala, ali idealno je da to bude poslije 90 minuta", kazao je Čeh.

Trener Čelzija Rafael Benites rekao je da je finale Lige Evropa dokaz da je klub radio dobro u prethodnom periodu.

"Biti ovde, u ovoj fazi takmičenja znači samo da smo neke stvari uradili dobro. Ne vidim nijednu ekipu kao favorita. Svako finale je drugačije, ali morate da imate samopouzdanje. Sve takođe zavisi i od protivnika", rekao je Benitez.

Čelsi će protiv Benfike biti oslabljen neigranjem Edena Azara, a neizvjestan je i nastup kapitena Džona Terija.

Bonus video: