Las Palmas otjerao duhove i ušao u Primeru, Popovićeva Saragosa ostaje u Segundi

Las Palmas je u revanšu savladao Saragosu sa 2:0 i nadoknadio minus iz glavnog grada pokrajine Aragon (1:3)
51 pregleda 1 komentar(a)
Las Palmas, Foto: Twitter
Las Palmas, Foto: Twitter
Ažurirano: 21.06.2015. 19:18h

Dvadeset drugi jun 2014. godine ostao je crnim slovima upisan u istoriji Las Palmasa, koji je u 100. minutu primio gol od Kordobe i ostao bez mjesta u Primeri.

Godinu kasnije, na gotovo isti dan, "žuti" su na stadionu "Gran Kanarija" opet igrali finale baraža za ulazak u elitni rang španskog fudbala.

Sada su uspjeli - Las Palmas je u revanšu savladao Saragosu sa 2:0 i nadoknadio minus iz glavnog grada pokrajine Aragon (1:3).

Heroj navijača na ostrvu koje geografski pripada Africi, a politički Evropi, postao je 23-godišnji Argentinac Serhio Arauho, koji je u 84. minutu dao svoj 25. gol u Segundi ove sezone i postavio konačnih 2:0.

Najvatrenije pristalice su ovog puta bile strpljive i nisu prekidale finiš meča, kao prošle godine, kada su se spustile na teren i prerano počele da slave povratak u Primeru.

Sada je fešta počela tek nakon posljednjeg sudijskog zvižduka...

Las Palmas se nakon 13 sezona u nižim rangovima vraća u elitu, a Saragosa će i treću godinu zaredom provesti u Segundi.

Šestostruki osvajač Kupa kralja (posljednji put 2004. godine) je u elitu pokušao da vrati Ranko Popović, Crnogorac rođen u Peći.

Činilo se da ga ništa ne može zaustaviti na putu ka tome, jer je u polufinalu izbacio Đironu, iako je prvi meč kući izgubio 3:0, pošto je u revanšu slavio sa 4:1.

Došao je sa velikom prednošču i na Kanarska ostrva, ali su se bogovi fudbala sažalili nad sudbinom Las Palmasa. Vatrenim navijačima nisu mogli da prirede novi šok...

Bonus video: