Lažna vijest: Ronaldovi hoteli nisu pretvoreni u bolnice

"Informacija 'Marke' nije istinita", objavio je "Žurnal de Madeira"
14015 pregleda 9 komentar(a)
Ronaldo, Foto: LaPresse
Ronaldo, Foto: LaPresse

"Ronaldovi hoteli sljedeće nedjelje postaju bolnice za zaražene", vijest koju je objavila španska "Marka", a prenijeli svi svjetski mediji - lažna je!

Ugledni španski sportski list objavio je da je slavni Portugalac učinio djelo bez presedana u borbi sa pandemijom, ali stigao je demant sa stranica lista iz Ronaldovog rodnog grada Madeire.

"Informacija 'Marke' nije istinita", objavio je "Žurnal de Madeira".

"Marka" je izbrisala vijest sa online izdanja...

Ronaldo je u petak uputio apel preko društvenih mreža, milionima pratilaca, da se ponašaju odgovorno u vanrednoj situaciji.

"Svijet prolazi kroz teške momente, koji traže brigu i pažnju. Ne obraćam vam se kao fudbaler, već kao sin, otac, čovjek, koji vidi šta se događa u svijetu. Važno je da slijedite uputstva Svjetske zdravstvene organizacije i vlada vaših zemalja. Sačuvati čovječanstvo je priorotet. Moje misli su sa onima koji su izgubili voljene, moja solidarnost je sa svima koji se bore sa virusom, kao što je moj kolega Danijele Rugani. Moju podrška ide svim ljekarima i profesionalcima koji rizikuju svoj život da spasu živote drugih", naveo je Ronaldo.

Bonus video: