LE: Zeta i Sutjeska eliminisani sa međunarodne scene

Jedini predstavnik Crne Gore u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope biće Mladost, koja je u revanšu pobijedila Gandžasar u Jerevanu 3:0, a u sljedećoj rundi čeka je dvomeč sa Šturmom iz Graca.
67 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.07.2017. 20:33h

Snovi Zete su trajali tri minuta, Sutjeske ni sekundu - dva crnogorska kluba su završila učešće u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Zećani su remizirali sa Željezničarom (2:2 - prvi meč 0:1), baš kao i Nikšićani sa Levskim (0:0 - 1:3).

Tim Duška Vlaisavljevića je minus iz Sarajeva anulirao u 29. minutu - uporni Pjeter Ljuljđuraj je uz desnu aut-liniju oteo loptu Danijelu Graovcu i savršeno poslužio Filipa Kukuličića, koji je sa pet metara prikucao loptu u mrežu velikana sa Grbavice.

Na tribinama je zavladala euforija, ali je bila kratkog daha - u 32. minutu je Goran Zakarić namjestio loptu na preko 25 metara od gola, odlično plasirao lijevom nogom, ali je zatresao mrežu zahvaljujući lošoj intervenciji 20-godišnjeg Marka Novovića, koji je morao da odbrani.

Tu je bio kraj sna „vukova” o senzaciji, jer su im do kraja meča bila potrebna dva gola više od znatno iskusnijeg rivala.

Sve dileme je otklonio najbolji strijelac Premijer lige BiH, Hrvat Ivan Lendić, u 61. minutu svojim drugim golom u dvomeču.

Zeta je do kraja pokazala da ima talentovan tim i u 76. minutu pogotkom svog najvećeg bisera, 17-godišnjeg Nikole Krstovića, stigla do remija...

Nakon 1:3 u Sofiji, Sutjeska je morala da nadmaši sopstvene mogućnosti da bi zaprijetila Levskom. Nažalost, izabranici Nikole-Peca Rakojevića su se kasno probudili, a za dobru igru u drugom poluvremenu nisu nagrađeni makar utješnim golom.

U prvom dijelu meča nije bilo mnogo šansi, a istakao se Vladan Giljen, koji je u finišu sjajno odbranio šut nakon slobodnog udarca Goranova.

Nikšićani su u nastavku krenuli mnogo odlučnije, bili bolji, a sve bi možda bilo drugačije da je Dejan Zarubica realizovao bar jedan od dva zicera.

U 62. minutu je imao prazan gol ispred sebe, a pogodio je štopera Davida Jablonskog, da bi u 67. izašao sam na golmana nakon pasa rezerviste Bojana Božovića, ali mu je Božidar Mitrev odbranio.

I Božović je dva puta bio u dobroj poziciji, ali su mu šutevi izblokirani.

Jedini predstavnik Crne Gore u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope biće Mladost, koja je u revanšu pobijedila Gandžasar u Jerevanu 3:0, a u sljedećoj rundi čeka je dvomeč sa Šturmom iz Graca.

Tok utakmica:

Sutjeska - Levski 0:0

Zeta - Željezničar 2:2

Kukuličić 29, Krstović 76. - Zakarić 32, Lendrić 62.

89. minut - Vučić je izveo korner, a Božović glavom šutirao pored gola. Sutjeski se večeras baš nije dalo da zatrese mrežu Levskog.

79. minut - Božović je šutirao, Jablonski je rukom blokirao u kaznenom prostoru, ali je arbitar procijenio da to nije za jedanaesterac.

76. minut- GOOOOL! Mladi Krstović na dodavanje Ljuljđuraja je strijelac. Greška odbrane Sarajlije opet je bila uvod u pogodak Zete. 2:2 pod Goricom, dva pogotka trebaju našem timu za plasman dalje.

71. minut - Nova prilika za Nikšićane. Odlično je akciju povukao Denković, uposlio Zarubicu, ali mu je u šut ušao golman Levskog Mitrev i odbranio.

64. minut - Velika šansa za Sutjesku, šutirao je Zarubica, a sa gol linije su loptu izbacili defanzivci Levskog. Prolazi vrijeme, Sutjeska i dalje ne nalazi put do gola Levskog.

62. minut- Gol. Lendrić je pored pasivnog Vujačića sa oko 18 metara savladao Novovića. Željezničar je blizu plasmana u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

61. minut - Roviti napadač Bojan Božović mijenja Stevana Kovačevića. Nikola Rakojević komanduje totalnu ofanzivu kraj Bistrice.

56. minut - Poslije akcije Adenidžija u šansi je bio Panajotov, ali je njegov udarac odbranio Giljen.

49. minut - Prvi pokušaj Zete u nastavku, Ljuljđuraj glavom šutira pored gola.

46. minut - Nastavljeni su susreti u Nikšiću i Podgorici.

Poluvrijeme. Zeta je povela golom Kukuličića, ali je samo tri minuta kasnije poslije jeftinog faula izjednačio Zakarić iz slobodnog udarca. Kraj Bistrice nema pogodaka, a najbliži golu Levskog bio je Božo Marković. Da bi prošli dalje crnogorski timovi moraju u nastavku da postignu po dva, a da ne prime nijedan gol.

41.minut - Centrirao je Sekulić iz prekida, a kapiten Vujačić glavom prebacio gol Željezničara.

41. minut - Sjajan udarac Goranova iz slobodnog udarca sa 18 metara, ali i fantastična parada Giljena, koji je spriječio siguran pogodak.

32. minut - Gol Zakarića iz slobodnog udarca sa preko 25 metara. Kratko je trajala radost Zete, a utisak je i da je golman domaćina Novović mogao bolje da interveniše jer je fudbaler Sarajlija plasirao loptu sa velike udaljenosti.

31. minut - Kovačević je oprobao udarac sa 20 metara, Mitrev je siguran.

29. minut - GOOOOOLLLL! Zeta vodi 1:0! Kiks Graovca kaznio je Kukuličić! Asistent je bio Ljujđuraj, ekipa sa "Trešnjice" anulirala je prednost Željezničara iz prve utakmice.

26. minut - Nar je bio pred golom Sutjeske, ali mu se u noge bacio Vladan Giljen i spriječio ga da šutira.

20. minut - Prijete i Nikšićani. Vučić je ubacio loptu iz prekida, a Nedić glavom šutirao preko prečke.

18. minut - Brza akcija Levskog preko Adenidžija, da bi poslije intervencije odbrane Sutjeske Panajotov sa ivice kaznenog prostora prebacio gol Giljena.

7. minut - Božo Marković je bio u povoljnoj poziciji pred golom Levskog, ali je njegov šut izblokiran.

5. minut - Prva opasnost pred golom Zete. Dugu loptu Zebe primio je Zec, ali je u posljednjem trenutku jedan defanzivac Zete izbacio loptu u korner dok se ofanzivac Sarajlija spremao da uputi udarac.

1.minut - Počele su utakmice u Nikšiću i Podgorici.

Fudbaleri Sutjeske i Zete pokušaće da pred svojim navijačima nadoknade zaostatak iz prvih mečeva uvodne runde kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Levskog i Željezničara.

Nikšićani su prije sedam dana u Sofiji poraženi 3:1, dok je sastav sa "Trešnjici" izgubio 1:0 u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Ukoliko nadoknade minus iz Bugarske, fudbaleri Sutjeske bi u sljedećoj rundi igrali protiv splitskog Hajduka.

Sastavi:

Sutjeska: Giljen, Vučić, Bakrač, Nedić, Stijepović, Vuković, Lončar, Kovačević, Denković, Zarubica, Marković.

Levski: Mitrev, Cvetković, Jablonski, Pirgov, Panajotov, Angelov, Prohaska, Adenidži, Nar, Mapuku.

I pored problema sa povredom kapiten Zete Igor Vujačić predvodiće ekipu u meču sa Sarajlijama, dok se Nemanja Cavnić povrijedio na zagrijavanju i njegovo mjesto zauzeo je Božidar Đukić. Ako eliminišu Željezničar momci trenera Duška Vlaisavljevića bi u narednom kolu odmjerili snage sa švedskim AIK-om.

Sastavi:

Zeta: Novović, Pešukić, Đukić, Vujačić, Sekulić, Adžović, Milojko, Vukčević, Kalezić, Ljuljđuraj, Kukuličić.

Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Graovac, Bogićević, Stanić, Radinović, Blagojević, Zec, Zeba, Zakarić, Lendrić.

Galerija

Bonus video: