Lekcija Ukrajinaca, sad i baraž visi

Ukrajinci su potopili "sokole" pod Goricom sa 4:0. Strijelci su bili Garmaš, Konopljanka, Fedetski i Bezus
170 pregleda 277 komentar(a)
Ažurirano: 07.06.2013. 20:50h

Kraj meča! Crna Gora je ubjedljivo poražena od Ukrajine, koja je očitala "sokolima" pravu lekciju, kao, čini se, niko do sada, barem ne u Podgorici. Nakon ovog poraza, Crna Gora ima tri boda ali i utakmicu više od Ukrajine koju u srijedu očekuje lak meč sa San Marinom. Nakon toga Ukrajinci mogu da preuzmu drugo mjesto.

90+3. minut: Ukrajina vodi 4:0, strijelac je Bezus

Tri minuta sudijske nadoknade

90. minut: Bezus je zamijenio Rotana

Dio publike za zapadne tribine je počeo da napušta stadion, što je izazvalo salvu zvužduka i negodovanja sa sjeverne tribine

85. minut: Ukrajina vodi 3:0, strijelac je Fedetski. Iskoristio je još jednu kontru...

84. minut: Zverotić je izveo korner, glavom je pokušao Baša, ali je lopta otišla zamalo pored gola

83. minut: Šut Vučinića sa velike distance, Pjatov se zbunio i izbacio loptu u korner

82. minut: Odličan pokušaj Jarmolenka, zamalo pored gola

79. minut: Drugi žuti, odnosno crveni karton za Pavićevića. Čini se da je tu kraj svih nada u eventualno čudo...

77. minut: Ukrajina vodi 2:0, strijelac je Konopljanka. Desilo se ono što se moglo naslutiti posljednjih minuta, Ukrajinci su krenuli u novu kontru, Jarmolenko je odlično proigrao Konopljanku, koji je ovoga puta bio precizan

75. minut: Posljednja izmjena za Crnu Goru, Bećiraj je zamijenio Kasalicu.

75. minut: Odlična kontra Konopjanke, koji je sjajno šutirao, ali je Božović odlično intervenisao i izbacio loptu u korner

73. minut: Kontra Ukrajinaca, Konopljanka je pronašao Rotan, ovaj je petom odlično proigrao Kravčenka, ali je on slabo šutirao, pa je Božović samo uhvatio loptu

70. minut: Pokušaj Pekovića glavom, nakon centaršuta Zverotića, ali je lopta završila pored gola

69. minut: Prva izmjena u Ukrajini, Kravčenko je zamijenio strijelca gola, Garmaša

68. minut: Prilika za Ukrajinu, ali srećom po Crnu Goru Jarmolenko nije u šesnaestercu dobro primio odličnu loptu od Rakickog

65. minut: Nepotrebni oštri start i drugi žuti karton, samim tim i crveni za Volkova. Crna Gora više nema ni brojčanu prednost...

62. minut: Druga izmjena u reprezentaciji Crne Gore, napadač Andrija Delibašić je zamijenio Vladimira Božovića. Brnović baca sve karte na napad.

58. minut: Pokušao je sa desne strane Jermolenko, ali je lopta otišla pored gola

57. minut: Vučinić je izveo slobodan udarac sa 17-18 metara, ali je lopta otišla ne previše preko prečke.

53. minut: Šutirao je Vučinić, ali je Pjatov siguran.

52. minut: Žuti kartin za Damjanovića zbog simuliranja

51. minut: Ukrajina vodi 1:0! Strijelac je Garmaš, koji je pogodio mrežu, nakon što je Božović odbio loptu nakon šuta Jermolenka.

47. minut: Šansa za Crnu Goru, Vučinić je ubacio loptu sa desne strane, ali je Kasalica loše šutirao, pored gola.

Počelo je drugo poluvrijeme, Crna Gora će u nastavku imati brojčanu prednost zbog crvenog kartona Zozulje

Kraj prvog uzbudljivog poluvremena, dopadljivog, sa dosta šansi sa obje strane. Vučinić i Jarmolenko su pogodili stative. Zbog povrede je teren napustio Jovetić, a Ukrajinci će imati igrača manje u nastavku meča

45+1. minut: Crveni karton za Zozulju, zbog udaranja Vladimira Božovića uz aut liniju. Nakon toga se stvorila gužva, nakon koje je sudija Grafe pokazao žute kartone i Vladimiru Božoviću i Fedetskom.

45. minut: Sa oko 30 metara je iz slobodnog udarca šutirao Vučinić, Pjatov je odbio loptu. Na nju je pokušao da stigne Damjanović, ali nije uspio, čini se da je tom prilikom povučen, ali je sudija odlučio da ne svira ništa.

41. minut: Veliki peh za Crnu Goru, povrijedio se Stevan Jovetić, koji se nakon jednog šprinta uhvatio sa lijevu butinu (vjerovatno istegnuće mišića). Brnović je umjesto Jovetića, koji je ispraćen velikim aplauzima, uveo Damjana Damjanovića, koji je postigao pobjedonosti gol protiv Ukrajine u Kijevu.

39. minut: Žuti karton za Pavićevića zbog oštrog starta

38. minut: Ponovo je Jermolenko bio opasan u šesnaestercu, ali je Baša otklonio opasnost. Utakmica je potpuno otvorena, obje ekipe igraju isključivo da postignu gol

33. minut: Velika šansa za goste, sam ispred Božovića se našao Jarmolenko, ali je, kao i Vučinić, pogodio spoljni dio desne stative.

29. minut: Odličan slobodan udarac sa oko 25 metara izveo je Konopljanka, ali je Božović opružio koliko je dug i odlično intervenisao, kao što je uradio i u nastavku akcije, kada je sa druge strane opalio Fedetski.

24. minut: Nova šansa za Crnu Goru, Zverotić je proigrao Vučiniča, koji se oslobodio čuvara, šutirao desnom nogom, ali je Pjatov odbranio i loptu poslao u korner.

21. minut: Velika šansa za Crnu Goru, krenula je brza kontra, Jovetić je proigrao Vučinića, as Juventusa je ušao u šesnaesterac Ukrajine, bio je sam ispred golmana, šutirao je u desnu stranu, ali je lopta nije završila u mreži, već jer okrznula desnu stativu.

20. minut: Slobodan udarac sa desne strane, loptu je u šestaesterac gostiju ubacio Zverotić, zamalo je neprecizan bio Kecojević, koji je samo okrznuo loptu

19. minut: Prvi žuti karton i za goste, dobio ga je Garmiš

17. minut: Prilika za Crnu Goru, Vučinić je poslao centralno odličnu loptu ka Jovetiću, ali Stevan nije uspio da je dobro uštopuje u šesnaestercu

15. minut: U nastavku akcije Baša je mogao bolje da proigra Vučinića, ali je bio neprecizan

15. minut: Prvi korner na meču, za Crnu Goru, sa desne strane ga je izveeo Zverotić, ali su Ukrajinci otklonili opasnost za trenutak.

14. minut: Greška Kecojevića u odbrani, srećom po njega Ukrajinci nijesu iskoristili taj poklon.

12. minut: Slobodan udarac za Ukrajinu, sa desne strane, direktno na gol je šutirao Konopljanka, ali je lopta otišla pored desne stative Božovića. Ukrajina je preuzela inicijativu, i opasnija je u nekoliko posljednjih minuta.

10. minut: Prva prilika na meču, za Ukrajinu, ali je Mladen Božović spasao gol prvo ispred Zozulje, a onda i Garmaša

7. minut: Šutirao je Konopljanka, ali visoko preko gola.

6. minut: Žuti karton za Volkova zbog faula nad Fedetskim

Utakmica je počela!

Ekipe su upravo izašle na teren, i sve je spremno za intoniranje himni, prvo ukrajinska, pa crnogorska...

Stadion je ispunjen skoro do posljednjeg mjesta. Atmosfera je odlična i sportska. Na stadionu je i nekoliko stotina navijača Ukrajine, veći dio je na južnoj tribini, manji na zapadnoj. Na sjevernoj tribini je istaknut veliki transparent sa porukom „Pjesme naše po terenu pišite, noćas kao nikad za državu dišite!“

Što zbog kartona, što zbog povreda, Crna Gora je oslabljena neigranjem Drinčića, Savića, Novakovića, Džudovića, te Jovanovića i Vukčevića koji su bez kluba.

Evo i timova koji će početi meč:

Crna Gora (4-4-1-1): M. Božović, Pavićević, Kecojević, Baša, V. Božović, Zverotić, Peković, Volkov, Kasalica, Jovetić, Vučinić.

Ukrajina (4-2-3-1): Pjatov, Fedetski, Giusev, Rakitski, Timoščuk, Edmar, Rotan, Garmaš, Konopljanka, Jarmolenko, Zozulja.

Ukrajina je prva istrčala na zagrijavanje, u 19.40 časova, domaći fudbaleri su zagrijavanje počeli 10 minuta kasnije.

Crna Gora večeras protiv Ukrajine igra sedmi meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, ukupno jubilarni 50. od obnavljanja nezavisnosti.

Uoči meča na stadionu pod Goricom, izabranici Branka Brnovića su prvi na tabeli grupe H sa 14 bodova iz šest mečeva, dok je Ukrajina četvrta sa osam bodova, ali iz pet utakmica.

Crna Gora bi pobjedom napravila, možda, ključni korak ka drugom mjestu i sigurnom baražu, a ostala bi u trci i za prvo mjesto koje direktno vodi na Mundijal.

„Sokoli“ su dobili prvi međusobni meč u Kijevu, 16. oktobra prošle godine, sa 1:0 kada je domaćinu „presudio“ Damjan Damjanović.

Od 20.30 časova Pratite uživo tekstualni prenos na portalu „Vijesti“

Galerija

Bonus video: