Leman branio, Arsenal preživio

Samo su nas tri boda interesovala. Obećali smo sami sebi da ćemo se boriti do kraja, pa šta bude, ne možemo da izgubimo ništa. Ima još sedam kola, mnogo bodova je u igri, ništa nije gotovo - rekao je Venger
74 pregleda 0 komentar(a)
Arsenal_1, Foto: REUTERS
Arsenal_1, Foto: REUTERS
Ažurirano: 10.04.2011. 20:48h

Arsenal nije imao pravo na grešku ako želi da i dalje misli o tituli, pa je protiv Blekpula došao do pobjede koja situaciju i dalje drži prilično otvorenom kada je borba sa Mančester junajtedom u pitanju.

„Tobdžije” su trijumfovale na „Blumfildu” sa 3:1, pa sada imaju sedam bodova i meč manje od lidera. Tim Arsena Vengera ima zaostali meč protiv Totenhema u gostima, čeka ga i međusobni duel sa Junajtedom na „Emirejtsu” koji se igra prvog maja.

- Samo su nas tri boda interesovala, nismo birali način da do njih dođemo. Obećali smo sami sebi da ćemo se boriti do kraja, pa šta bude, ne možemo da izgubimo ništa. Ima još sedam kola, mnogo bodova je u igri, ništa nije gotovo - rekao je Venger.

Arsenal je u moru šansi u prvom poluvremenu iskoristio dvije (Abu Dijabi, pa Emanuel Ebue), a tačku na utakmicu je stavio Robin van Persi 15 minuta prije kraja.

Blekpul se trgao početkom drugog poluvremena kada je smanjio preko Tejlor-Flečera, ali više nije mogao, jer je na golu „tobdžija” stajao veteran Jens Leman. Njemački golman, koji se nedavno vratio iz penzije i stao na gol Arsenala, bio je jedan od ključnih igrača u trijumfu.

- Bio je tu kada nam je bio potreban. Kod 2:0 smo igrali odlično, onda smo kod 2:1 bili pod pritiskom, dok smo trećim pogotkom „ubili” utakmicu - kazao je Venger.

Aston Vila je savladala Njukasl i sada je za korak bliže opstanku, a na „Vila parku” je presudio gol Velšanina Kolinsa.

Bonus video: