Leo i Ronaldo spasioci Primere

I ova sezona neodoljivo podsjeća i na dvije prethodne kada su dva majstora rešetali protivnike širom Španije. Primera bez jednog od njih (ili obojice) ne bi bila ni blijeda sjenka jedne od najjačih liga u Evropi...
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.09.2011. 17:02h

Veliki rat Lionela Mesija i Kristijana Ronalda postaje ozbiljniji nego onaj koji vode Barselona i Real Madrid.

Obojica su u subotu upisali het-trik, nastavili nevjerovatni seriju golova - Mesi je do sada dao 12 golova na devet utakmica, CR7 osam pogodaka na isto toliko mečeva.

I ova sezona neodoljivo podsjeća i na dvije prethodne kada su dva majstora rešetali protivnike širom Španije. Primera bez jednog od njih (ili obojice) ne bi bila ni blijeda sjenka jedne od najjačih liga u Evropi...

GOLMANI

Varas (Sevilja) - Valensija je zaustavljena na „Pichuanu” zahvaljujući čudesnim odbranama golmana Sevilje.

Sirigu (PSŽ) - dok se nije razigrao Havijer Pastore, italijanski golman je spasavao „svece”.

ODBRANA

Pišček (Borusija Dortmund) - bilo je vrijeme da „milioneri” krenu. Za to je zaslužan Poljak koji je bio strijelac pobjedonosnog gola u Majncu.

Varan (Real Madrid) - Žoze Murinjo nije imao namjeru da ga tako brzo lansira u prvi tim. Francuz je protiv Valjekana dao gol koji se rijetko viđa...

Bruma (Hamburger) - HSV je pobijedio prvi put u sezoni, na „AOL areni” se lakše diše.

Šoukros (Stouk) - najneugodniji domaćin na Ostrvu je zaustavio veliki Junajted. „Britanija” stadion je nagazna mina za favorite.

SREDINA

Sedorf (Milan) - Maks Alegri ga je vratio u fudbalski život. Navijači mu više ne zvižde, Sedorf je opet ikona u Milanu.

Pastore (PSŽ) - navijači Parižana ga već obožavaju. PSŽ je već prvi na tabeli, svi vjeruju da će tu i da ostane do kraja sezone.

Volkot (Arsenal) - njegova partija protiv Boltona je bila spektakularna. Sve je, ipak, pokvarila povreda u samom finišu meča.

Ramireš (Čelzi) - kod Viljaš-Boaša su počeli da pogađaju i vezisti. Ramireš je došao na red protiv Svonsija.

Bejl (Totenhem) - Rednap i dalje čeka pravog Bejla. Velšanin polako ulazi u prepoznatljivu formu.

NAPAD

Mesi (Barselona) - Atletiko je bio potencijalna opasnost za Katalonce. Sve dok nije postalo jasno da je to Mesijeva noć...

Ronaldo (Real Madrid) - Madriđani su dali šest golova, Ronaldo tri, ali nije sve bilo idealno protiv Valjekana.

Pacini (Inter) - Ranijeri je srećan što ga najzad ima u svom timu, nakon što su godinama bili protivnici. Popularni Paco je prvi put u Seriji A ove sezone bio starter i u Bolonji je proglašen za igrača utakmice.

Osvaldo (Roma) - na startu sezone je teško naći pozitivne stvari u Romi. Za sada je jedna od njih sigurno argentinski napadač koji je ljetos stigao iz Espanjola.

Ba (Njukasl) - navikao se na Premijer ligu - sa tri gola je „otjerao” Blekburn sa „Sent Džejms parka”.

Van Persi (Arsenal) - učlanio se u klub, dao je 100 golova u dresu Arsenala. Možda „tobdžijama” konačno i krene u sezoni.

Baloteli (Mančester siti) - dok on nije ušao protiv Evertona Siti nije stvorio ni šansu. Super Mario je, međutim, promijenio tempo, „građani” su do kraja dominirali.

Galerija

Bonus video: