Leo zaokružio veliku seriju Intera

Kada se gleda statistika od te godine, Inter je najtrofejniji, slijede Barselona, Mančester junajted i Porto koji su prigrabili po 13 trofeja
0 komentar(a)
Leonardo, Foto: Reuters
Leonardo, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.05.2011. 15:30h

Barselona je bez konkurencije, s pravom se svi ovih dana pitanu da li će se ikada više u fudbalu pojaviti tako dominantna ekipa, ali brojke govore da makar kada su trofeji u pitanju u posljednjih šest godina ima neko bolji.

Klub koji drži Barsu na korak iza sebe je Inter - milanski klub je sinoć u Kupu Italije nastavio kontinuitet trofeja koji traje odavno, a pehar koji je osvojen u Rimu je 14. koji su osvojili „crno-plavi” od 2005. godine.

Kada se gleda statistika od te godine, Inter je najtrofejniji, slijede Barselona, Mančester junajted i Porto koji su prigrabili po 13 trofeja.

Inter je ove sezone osvojio „malu tripletu” (tako su Italijani nazvali Superkup i Kup Italije i prvenstvo svijeta), što svakako nije ravno het-triku koji je prošle godine uknjižio Žoze Murinjuo (Skudeto, Liga šampiona i Kup). Međutim, sezona sa tri trofeja ne može da bude loša...

Inter je promijenio četiri trenera od 2004. do danas i svaki je na „Meacu” donio poneki trofej. Roberto Manćini je prekinuo post koji je trajao šest godina (od osvajanja Kupa UEFA 1998) i za četiri sezone na klupi je prigrabio tri Skudeta, i po dva Kupa i Superkupa Italije.

Pravi, evropski Inter je viđen tek kada je stigao Murinjo - za dvije sezone je osvojio dva Skudeta, Ligu šampiona, Kup i Superkup Italije.

Rafaelu Benitezu je period od pet mjeseci bio dovoljan da podigne dva pehara (Superkup i prvenstvo svijeta), a Leonardu je pripala čast da završi sezonu i osvoji prvi trofej u trenerskoj karijeri - Kup Italije, sedmi u Interovoj istoriji, četvrti u posljednjih šest godina.

Bonus video: